BiH počela pripreme: Imamo stvari u svojim rukama, Crna Gora kvalitetna ekipa

foto: Fudbalski savez BiH

Fudbaleri Bosne i Hercegovine okupili su se u ponedjeljak i počeli u Zenici pripreme za utakmice Lige nacija sa Crnom Gorom i Rumunijom.

Ekipa Ivayla Peteva biće oslabljena neigranjem Menala (strijelca u Podgorici) i Rada Krunića, fudbalera šampiona Italije Milana.

“Nakon povreda Menala i Krunića pozvali smo Kenana Kodra i Darija Šarića. Gazibegović je u posljednjoj utakmici zadobio povredu aduktora i na njega nećemo moći da računamo. Čekamo nalaze Anela Ahmedhodžića, on je takođe pod upitnikom. Neće biti dodatnih poziva. Pripremićemo se i pokušati da napravimo dobar posao”.

Bugarski stručnjak ističe da je cilj ostanak na prvom mjestu u grupi.

“Imamo stvari u svojim rukama i uradićemo sve što treba da ostanemo prvi u grupi. Znam da to neće biti lako, ali vjerujem ovim momcima. Imamo priliku da nastavimo sa dobrim igrama iz juna i očekujemo dobre rezultate. Svaka ekipa želi da pobjedi i vidjećemo kako će se stvari odvijati”.

Na pitanje da li je ekipa pod pritiskom Ivaylo Petev je odgovorio:

“Svaka utakmica nosi pritisak i naviknuti smo na to. Moramo preći preko toga, dati sve od sebe i pobijediti. Važno je da psihološki pripremimo ekipu za svaku utakmicu. Imamo igrače koji igraju na visokom nivou, znaju šta treba da rade i vjerujem da ćemo biti spremni. Jako bitno bi bilo da završimo Ligu nacija bez poraza i sve smo podredili tom cilju”.

Muhamed Bešić, fudbaler mađarskog Ferencvarosija, kaže da je Crna Gora kvalitetna ekipa, ali da sve zavisi od igre “zmajeva.

„Dobar posao smo napravili do sada, nemamo poraza. Ostale su nam još dvije utakmice i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Crna Gora ima dobre igrače, kvalitetna su ekipa. Međutim, ako mi odradimo taktički sve na najbolji način i ako poslušamo upute selektora, vjerujem da ćemo pokazati da smo bolji tim. Sve je do nas, igramo na domaćem terenu. Daćemo sve od sebe i vjerujemo u uspjeh.“

Duel na Bilinom Polju je u petak od 20:45 časova.

foto: Fudbalski savez BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *