FSCG: Omladinci Rudara se samopovređivali, Mladost DG prekršila Propozicije i izgubila službenim rezultatom

Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) donijela je odluku da se utakmica između Mladosti DG i Bokelja registruje službenim rezultatom za tim iz Kotora.

Razlog je zamjena koju je Mladost napravila u petom kolu 2. Crnogorske fudbalske lige, a kojom je prekršen o pravilo tzv. “bonus igrača” – igrača mlađeg od 21 godine.

Takođe, Komisija je i zaključila slučaj iz Omladinske lige Crne Gore, gdje se desio bizaran incident – igrači Rudara glumili su povrede protiv Mladosti, pa je meč prekinut jer Pljevljaci nijesu imali dovoljan broj igrača.

U nastavku je kompletno saopštenje Komisije za takmičenje FSCG.

Komisija za takmičenje FSCG donijela je odluku da utakmicu 5. kola 2.CFL, između OFK „Mladost DG“ – FK „Bokelj“, koja je odigrana 11.09.2022. godine, registruje službenim rezultatom 3:0 Pff u korist FK „Bokelj“.

Komisija je, odlučujući po Žalbi FK „Bokelj“ od 12.09.2022. godine, odlučila da usvoji žalbu tog kluba. FK „Bokelj“ u žalbi navodi da je u 70. minutu utakmice OFK „Mladost DG“ izvršila zamjenu igrača, pa je umjesto igrača sa brojem 7 Mugoša Damjan (2002 g) u igru ušao igrač sa brojem 8 Ivanović Nikola (1996 g), tako da je u tom momentu OFK „Mladost DG“ na terenu imala samo jednog mlađeg igrača koji ispunjava uslove iz člana 19 Propozicija 2.CFL.

Nakon izvršenog uvida u zapisnik sa odigrane utakmice, Komisija za takmičenje FSCG je utvrdila da su navodi FK „Bokelj izjavljeni u Žalbi tačni, pa je odlučila kao u dispozitivu ove Odluke, tj. utakmicu registrovala službenim rezultatom 3:0 Pff u korist FK „Bokelj“.

Takođe, Komisija za takmičenje donijela je odluku da utakmicu 5. kola Omladinske lige Crne Gore, između OFK „Mladost DG“ – FK „Rudar“, koja je prekinuta u 54. minutu kod rezultata 4:0 u korist OFK „Mladost DG“, registruje tim rezultatom.

Nakon izvršenog uvida u zapisnik sa te utakmice, Komisija za takmičenje je utvrdila da su u 42. utakmice igrači FK „Rudar“ počeli da se povrjeđuju bez bilo kakvog kontakta sa protivničkim igračima, tako da je prvo poluvrijeme završeno sa osam gostujućih igrača na terenu. Drugo poluvrijeme FK „Rudar“ je počeo sa igračima koji su završili prvo poluvrijeme, da bi se opet počeli „povrjeđivati“, tako da su u 54. ostali sa šest igrača na terenu. Sudija utakmice je čekao pet minuta da se povrijeđeni igrač vrati u igru, ali pošto ni posle tog vremena nije bio dovoljan broj igrača FK „Rudar“ na terenu, sudija je prekinuo utakmicu, o čemu je obavijestio delegata i predstavnike klubova.

Komisija za takmičenje utvrdila je da je prekid izazvala ekipa FK „Rudar“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *