Trajković na sudu sa SC Derbyjem: Umjesto da me nagrade, otjerali su me

foto: ABA

Nenad Trajković u velikom intervjuu za SportKlub govorio je o stanju u srpskoj i regionalnoj košarci, ali i odlasku iz Studentskog centra, danas SC Derbyja.

Trajković je uveo filijalu Budućnost Volija iz ABA 2 u ABA ligu, ali je klub odlučio da nakon promjene sponzora i ulaska kompanije Derby u klub povjerenje pruži Andreju Žakelju.

Iskusni trener sa NBA iskustvom kaže kako je ispunio i više nego što je traženo od njega.

„Dešava se da vam se „zahvale“ i poslije najvećeg uspjeha, plasmana u ABA ligu, a to je bio klub na začelju Crnogorske lige. Kada sam tamo stigao, iako je uprava tražila, nijesam potpisao višegodišnji ugovor. To je uslijedilo 2020. Imali su jedan zdrav koncept, koji je podrazumijevao stvaranje igrača, ne rezultat, polako spremanje za viši rang. Tako sam doveo braću Ivišić (Tomislav i Zvonimir, 2003. godište), da napravimo klub, koji će biti magnet za talente. Iako nije bilo pritiska, za sezonu smo izborili prvu Jadransku ligu, samo sa jednim porazom u ABA 2”.

Zašto je otišao je, kaže, pitanje za Dragana Bokana, a otkrio je i da je sa klubom pokrenuo arbitražu, jer ima ugovor i za aktuelnu sezonu.

„To je pitanje za nekadašnjeg, iz sijenke, prvog čovjeka (Dragan Bokan, prim. aut), koji se povukao, a prije toga doveo sponzora iz Slovenije. Odradio sam manje od pola ugovora. Do razlaza nije došlo zbog novca, koji mi, poslije svega, po slovu ugovora duguju, pa smo trenutno na BAT (sportska arbitraža)”.

Razočaran je što nije dobio priliku da tim vodi u najjačem regionalnom takmičenju.

“Umjesto nagrade, da se takmičim protiv onih najboljih, poput Obradovića, kome sam bio trener i pomoćnik, ili Radonjića, koga sam želio da dovedem u Partizan krajem vijeka, moj bivši klub se odlučio za slovenačkog sponzora i trenera. Istina, meni su ponudili mjesto sportskog direktora, koji bi dovodio pojačanja, individualno radio sa seniorima i mladima… Pa, to sam činio i kao prvi trener”.

Ističe i da je radio naporno kako bi klub postigao rezultate.

“Niko u Crnoj Gori nije vidio da neko poput mene, ne izlazi iz dvorane od jutra do mraka. Da se razumijemo, ne žalim se, samo sam htio maksimalno da pomognem klubu, koji je imao odlične uslove za rad. Niko me nije tjerao, ja sam prosto takav. A direktor, to mogu da budem i za desetak godina. Mnogo mi je žao što mi niijsu dozvolili da završim započeto. A oni najbolje znaju da li su uradili pravu stvar”, kaže Trajković za SportKlub.

foto: ABA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.