Zvanično: Igor Jovićević preuzeo Dinamo Zagreb!

gnk dinamo, Luka Stanzl/Pixsell

Igor Jovićević danas je i zvanično preuzeo klupu Dinamo Zagreba, najuspješnijeg kluba iz bivše SFRJ poslednjih dvadesetak godina.

Sin crnogorske fudbalske legende Čedomira Jovićevića sjeo je na klupu “svog” kluba, u kojem je počeo karijeru dok je njegov otac bio u timu iz Zagreba. Nažalost, Čedo nije dočekao da vidi svog sina na klupi Dinama. Preminuo je 11. aprila.

“Emocije su pomiješane. Roditelji mi znače jako puno, gubitak tate ostavio je velikoga traga, moram se sa time suočiti, sjećanje na njega nikad neće izblijediti. Ponosan sam na njega, na sve što je učinio u karijeri i na sve što je dao Dinamu u tih 10 godina. On je moj heroj, moj idol, uvijek mi je bio parametar kako se treba ponašati i koji su putevi uspjeha”.

“Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova, zaista je neizmjerna radost koju osjećam, ali isto tako i velika odgovornost koju sa sobom nosi dužnost prvoga trenera. U mladim danima bio sam jedan od navijača sa sjeverne tribine. Prije svega sam Dinamov navijač. Dakle, prije nego što sam trener, ja sam navijač. Volim Dinamo od malena, cijeli život sam tu, tata me u ove prostorije doveo dok sam imao četiri godine. I želio sam biti trener Dinama, nije mi bilo važno kad. Samo da budem”, rekao je Jovićević po potpisu ugovora.

Ko je Igor Jovićević, pročitajte u našem tekstu.

Crnogorac na klupi Dinama: Talentovaniji od Bobana, igrao sa Raulom i Gutijem, a trenirali su ga Antić, Del Bosque i Benitez

foto: GNK Dinamo, Luka Stanzl/Pixsell

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *