Bokan: Budućnost želi da organizuje final-four ABA lige, nekorektno je da se sezona ne završi bez igre

buducnost

Predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan rekao je u intervjuu za Pobjedu da je njegov klub spreman da organizuje final-four ABA lige.

Regionalno takmičenje prekinuto je zbog pandemije koronavirusa, no situacija se u odnosu na sredinu marta stabilizuje, broj oboljelih se smanjio u svim zemljama regiona, pa je sada postalo i realno govoriti o privođenju kraja takmičenja tokom ljetnjih mjeseci.

“Imajući u vidu trend da imamo smanjen broj oboljelih na dnevnom nivou, sve to govori da bi Crna Gora mogla najbolje proći u regionu. Budućnost Voli i Podgorica su spremni, ako se slože drugi klubovi i ako situacija sa epideniijom bude povoljna, jer je to ipak sada najbitnije, da organizujemo final-four ABA u Podgorici. U junu, julu, septembru, nebitno. Država Crna Gora i Koordinacioni odbor u okviru našeg Ministarstva zdravlja ulivaju povjerenje, da možemo organizovati takav događaj, naravno bez prisustva publike”, kaže Boka za Pobjedu.

U srijedu se video pozivom održava sastanak čelnika klubova ABA lige, a iako nije kompletiran regularni dio sezone, jer je ostalo još jedno kolo, jasno je da će vodeća trojka imati svoj pogled na situaciju. Stav Budućnosti je jasan, a ranije su ga saopštila i dva kluba iz Beograda. Partizan, kao prvoplasirani u regularnom dijelu šampionata, želi da se prolasi za šampiona, dok Crvena zvezda traži poništenje sezone.

Bokan u Top 4 tima vidi Mornar, koji je na tabeli uoči posljednjeg kola bio izjednačen sa Cedevita Olimpijom, ali uz lošiji međusobni skor.

“U ovom trenutku slobodno mogu reći da za nas četvrto mjesto u ABA pripada Mornaru. Sa moje strane predlažem i predložiću, da u završnici polufinala treba da budu Partizan – Mornar i Budućnost Voli – Crvena zvezda. Sto se tiče varijante, same forme takmičenja za završnicu sezone, Budućnost Voli je kooperativna. Nama je bitno da se na terenu, gdje je jedino, realno i pošteno, dobije šampion i završi se ABA liga. Mi nijesmo u situaciji da nekome možemo da poklanjamo godine perspektive, da to bude bez igre. To bi nekorektno bilo i da je Budućnost prva. I sigurno se onda ne bi složili ni Partizan, ni Zvezda, ni bilo koji drugi klub”, dodao je Bokan.

Predsjednik kluba iz Njegoševog parka je rekao i da o platama još uvijek nije razgovarano u klubu, te da će se o tome pričati nakon stava Evrolige.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *