Koronavirus: Bez publike i na mečevima Fudbalskog, Košarkaškog i Judo saveza

Nakon Rukometnog i Odbojkaškog saveza, zabrane prisustva publike na sportskim događajima u okviru svojih nadležnosti zbog koronavirusa objavili su i Fudbalski, Košarkaški i Judo savez Crne Gore.

KSCG

“Svi sportski događaji u Crnoj Gori u narednom periodu igraće se bez prisustva publike. To znači da gledalaca ne smije biti ni na košarkaškim susretima u našoj zemlji.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović saopštio je da će se, zbog prevencije od širenja koronavirusa, zabraniti ulazak gledalaca na sportska borilišta.

KSCG obavještava SVE klubove da mečeve moraju igrati pred praznim tribinama kako bi se ispoštovale preporuke u cilju zaštite građana Crne Gore od COVID 19 virusa”.

Judo savez Crne Gore

“U skladu s obavještenjem Svjetske džudo Federacije od 10.03. i Evropske džudo Unije od 11.03. sve takmičenja i trening kampovi koja su u Kalendaru IJF-a i EJU-a su usled širenja Koronavirusa otkazana do 30. Aprila 2020. godine.

Olimpijske kvalifikacije se usled novonastale situacije produžavaju do 30. juna.

Takođe, Naredbom Ministarstva zdravlja od 10.03. sva takmičenja koja su u Kalendaru JSCG će se održati prema ranije utvrđenim datumima ali bez prisustva publike.

Molimo sve džudo klubove da se pridržavaju Naredbe o uvođenju privremenih mjera od zaštite širenja virusa COVID-19 koju je propisalo Ministarstvo zdravlja Crne Gore, te do prestanka Naredbe odlože sva okupljanja i putovanja van granica Crne Gore”.

FSCG

I Fudbalski savez Crne Gore poslao je dopise svim klubovima da će se utakmice igrati pred praznim tribinama.

“Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore donijela je odluku da će se utakmice koje organizuju FSCG i Udruženja klubova FSCG, do daljnjeg, odigravati bez prisustva gledalaca”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *