Crna Gora gostuje Francuskoj: Strpljivo i organizovano do iznenađenja

Košarkaši Crne Gore odigraće večeras meč drugog kola G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon trijumfa nad Velikom Britanijom u meču koji je po mnogo tome bio specifičan (novi trener, mlada ekipa), “crveni” bez previše opterećenja gostuju Francuzima koji su doživjeli debakl od Njemačke i izgubili sa 83:69.

[wp_ad_camp_1]

“Gledali smo taj njihov meč protiv Njemačke i dalje analiziramo. Jesu izgubili ubjedljivo, a razlog je nizak procenat šuta iz igre, dok su Njemci imali mnogo bolje procente šuta. Sigurno da krajnja razlika nije pravi odnos kvaliteta između te dvije selekcije”, kaže Vladimir Todorović, pomoćnik selektora Radovića.

“Atletski je Francuska izuzetna ekipa, koja je talentovanija od Britanaca. Igraju organizovano, duge napade, strpljivo, tako da se radi o reprezentaciji koja je i dalje glavni favorit u našoj grupi uprkos porazu od Njemačke”, dodaje Todorović.

Ključ za trijumf je strpljiva i organizovana igra.

“Moramo da dobro trčimo po čitavom terenu, moramo da zaštitimo skok, kao protiv Britanije. Pri čemu kada se uđe u organizovanu igru mnogo je stvari koje moramo pokriti. To je izuzetno kvalitetna ekipa, koja ima u svojim redovima najboljeg strijelca ACB lige. Generalno moramo da budemo organizovani, moramo da budemo strpljivi. Trebalo bi da tražimo šanse i u ranom napadu iz jedne dobre kontrole skoka, tako da očekujem jaku utakmicu u kojoj su Francuzi favoriti, ali mi nijesmo došli da se predamo bez borbe. Pokušaćemo da se spremimo što je moguće bolje i da pružimo dobru partiju”, zaključio je Todorović.

Crna Gora i Francuska na teren će u 18:45 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *