Budućnost danas u Njemačkoj, Adžić: Vjerujem u svoj tim, Bietigheim opasan rival

zrkb

Rukometašice Budućnosti danas u Ludvisburgu igraju meč drugog kola C grupe Lige šampiona.

Izabranice Dragana Adžića gostuju Bietigheimu, nakon bolnog poraza od Bresta u prvom kolu. Bolnog ne samo zbog činjenice da su Jauković i drugarice doživjele poraz, već jer su primile čak 35 golova.

“Vjerujem u svoj tim, znam i da smo pobijedili Brest, da bi nam u Njemačkoj bilo teško. Cijenim tu ekipu i način na koji rastu posljednje dvije godine, koliko ulažu i kakve igrače imaju. Vjerujem da smo se na pravi način spremili i da ćemo neke osnovne stvari, koje su izazvale loš osjećaj igračica na terenu i učinak, anulirati i da krećemo ili nastavljamo pravim putem”, kazao je uoči meča Adžić.

Adžić je, odgovarajući na pitanje da li ima pritiska uoči gostovanja Bietigheimu, kazao da je teško u Budućnosti bitisati bez njega, ali da vjeruje da djevojke to dobro podnose.

“Očekujem da ćemo odigrati utakmicu bez pritiska i da će to biti naš trenutni maksimum, da neće biti pod uticajem situacije u koju smo sami sebe doveli porazom pred svojim navijačima. Sa tom utakmicom ne osvajamo Ligu šampiona, niti prolazimo ili ispadamo iz grupe, samo treba da pronađemo sebe, a onda je sve na nama. Kada bude tako vratićemo se se na nešto što djevojke sigurno mogu, a to je da pružajući maksimum pobjeđuju ekipe u grupi”, rekao je Adžić.

On je istakao da Bietigheim kvalitetan rival, posebno ističući bekovsku liniju, navodeći da je najiskusnija u grupi.

“Tu su Ana Leper, Karolin Kudlacu, Maura Viser, koja igra možda najbolju sezonu, a bila je dio KIF-a u finalu Kupa pobjednika kupova, protiv Budućnosti 2010. godine. Ta trojka uz najbolju njemačku igračicu Kim Naidžinavicius i beka koji je trenutno u najboljoj formi, Holanđanku Lauru van der Heiden čini Bietigheim opasnim rivalom. To je opasna ekipa, kvalitetno selektirana”, kazao je Adžić.

Obje ekipe na startu Lige šampiona upisale su poraze. Budućnost je pred svojim navijačima izgubila od Bresta 35:32, dok je Bietigheim poražen na gostovanju rumunskoj Valcei 34:27.

Crnogorski i njemački tim bili su rivali u grupnoj fazi i u sezoni 2017/18 i oba tima slavila su pred svojim navijačima – u Podgorici je bilo 32:24, a u Ludvisburgu 27:21.

Duel Budućnost – Bietigheim počinje od 17 časova.

foto: ŽRK Budućnost

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *