Čavor nakon sjajnog starta sezone za CGsport.me: Nijesam očekivao ovakav početak, želimo da prođemo grupu na EP

hsg wetzlar

Start sezone iz nova ima naš Stefan Čavor. Reprezentativni bek u dosadašnjih sedam rundi Bundeslige čak tri puta je bio u timu kola, i to zaredom. Fantastičan početak četvrte sezone u njemačkom Wetzlaru.

“Start je zaista odličan kako tima tako i moj individualno. Naravno da ja prvi nijesam očekivao da ćemo ovako dobro krenuti, kao ni klub, ali imamo veliki broj teških utakmica i nadam se da ćemo nastaviti“, kaže na početku razgovora za „CGsport.me“ Čavor.

Dvadesetčetvorogodišnji bombarder tokom ljeta je produžio ugovor sa timom iz pokrajine Hese, pa će u Wetzlaru biti do 2022. godine.  Koliko je to uticalo na mentalnom planu, da se Stefan osjeća opuštenije u timu koji je pokazao da ima povjerenja u našeg reprezentativca?

„Sigurno da mi je pomoglo i značilo dosta. Imam povjerenje trenera i dosta prostora da se razvijam kao igrač. Imam odličnu minutaži i za mene je najbitnije da igram i da se razvijam u pravom smjeru. Zbog toga sam i produžio ugovor na još dvije godine“.

Budvanska Rivijera, Ciudar Real, Celje, Csurgói Kézilabda, pa Wetzlar. To je put Čavora do sada. Veliki broj klubova, veliki broj sezona u vrhunskom rukometu, a tek 24 godine. Iskustvo i samopouzdanje dolaze do izražaja.

„Već četvrtu sezonu sam u Njemačkoj i sigurno da sam dosta napredovao, ali i da mogu još. Samopouzdanje je jedan od najbitnijih faktora u sportu, a igranje ovakve lige kao što je Bundesliga i dobre partije samo pomažu samopouzdanju.

Teško je opisati koliki je uspjeh naći se tri kola zaredom u timu kola najjače rukometne lige svijeta. Koliko je pak teško održati tako visok nivo igre u tako teškom šampionatu, posebno uz zgusnut raspored?

„Što se tiče forme, teško je, jer je svaka utakmica priča za sebe. Svaku utakmicu moraš da igrač na visokom, maksimalnom nivou, i to nije lako. Ipak, ako je čovjek fokusiran, na utakmici i treningu, mislim da može održati visok nivo igre“.

Trener Wetzlara je prilikom potpisivanja novog ugovora sa Čavorom rekao da vidi prostora za dodatni napredak.

„Vjerujem da mogu još da napredujem u svakom segmentu, što ću, nadam se u naredne dvije godine i ostvariti“.

Atmosfera i želja u crvenom dresu

stefan čavor bojana mentovic

Formu u timu će, nadamo se, Čavor prenijeti i u dresu reprezentacije Crne Gore, sa kojom će u januaru nastupiti na Evropskom prvenstvo.

Nakon fantastičnih partija sa Danskom i Ukrajinom, cijela država je ponovo uz naše rukometaše, sa, čini se, posebnom vezom koju ima sa „lavovima“.

„Najjače oružije naše reprezentacije je atmosfera koju imamo unutar tima, volja i želja koje nikada nijesu bili pod znakom pitanja kada je nacionalni dres u pitanju. Naravno, velika podrška koju imamo na domaćem terenu nam sigurno dosta znači“.

U grupi sa Hrvatskom, Srbijom i Bjelorusijom sve ekipe ambicije da prođu u narednu fazu takmičenja.

“Grupa je veoma zanimljiva. Izuzev favorita Hrvatske, ostale tri reprezentacije imaju podjedanke šanse za prolazak, tako da će biti veoma teško. Ipak, mi se nikada ne predajemo i daćemo sve od sebe da prođemo grupu, što bi svakako za nas bio veliki uspjeh”, zaključio je razgovor za naš portal Čavor.

Mario Andrijašević
(mario.andrijasevic@cgsport.me)

foto: HSG Wetzlar
Bojana Mentović, CGsport.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *