FSCG predstavio Hadžibegića: Nedopustivo je da budemo peti, nijesam došao da pravim revoluciju

fscg

Fudbalski savez Crne Gore danas je u Kući fudbala predstavio novog selektora, bosanskog stručnjaka Faruka Hadžibegića.

Bivši trener reprezentacije Bosne i Hercegovine, te brojnih francuskih i turskih klubova, kazao je kako je pozicija našeg tima na tabeli nedopustiva.

“Nedopustivo je da smo peti na tabeli. Dio odgovornosti je i na igračima, a bilo je i puno dobrih stvari. Nijesam došao da pravim revoluciju, treba napraviti sportski korak naprijed. Želim da igrači vrate ukazano povjerenje”, kazao je Hadžibegić, prenosi RTCG

Rekao je da ne poznaje lično sve reprezentativce Crne Gore.

“Ja volim ovaj prostor, znam Dejana Savićevića, znam njegove ambicije, a ja sam ambiciozan čovjek. Ja vjerujem u kvalitet ovog naroda, jer mi nije logično da Crna Gora još uvijek nije igrala Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Ukazala se prilika da dođem ovdje i osjećam se kao u svojoj kući”, istakao je Hadžibegić.

Cilj mu je, poručuje, da napravi grupu igrača koji će igrati isti fudbal, kako bi došli do rezultata. Takođe, pratiće i igrače iz domaće lige.

“Da napravimo kolektivni stil igre, kako ne bi zavisili od jednog igrača, u slučaju suspenzije ili povreda. Dogovorili smo se da stručni štab ostane isti, a Savez mi je dozvolio da dovedem jednog pomoćnika”, naveo je Hadžibegić.

Hadžibegić će na klupi Crne Gore debitovati u septembru kada će naša  selekcija odigrati dvije utakmice u Podgorici – prijateljski duel sa Mađarskom i meč kvalifikacija za plasman na UEFA EURO 2020 protiv reprezentacije Češke.

foto: fscg

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *