Odbojkaši u nedjelju kreću sa pripremama za Evropsko prvenstvo

oscg

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore okupiće se u nedjelju 28. jula u Pljevljima, gdje će sjutradan početi pripreme za istorijski, prvi nastup na Evropskom prvenstvu. 

Većina igrača za Pljevlja će krenuti u nedjelju u 12 časova ispred prostorija Odbojkaškog saveza Crne Gore, dok će se ostali, uključujući i selektora Veljka Bašića, doći direktno u Pljevlja.

Na pripremama neće biti Luke Šuljagića, koji je obavijestio Savez da zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti da se odazove pozivu selektora.

Naša selekcija će u Pljevljima trenirati do devetog avgusta. Reprezentacija se nakon toga seli za Bijelo Polje i tamo ostaje do 24. avgusta. Toga dana počinje posljednja faza priprema, koja će biti sprovedena u Verde Complexu u Podgorici, gdje će naš nacionalni tim boraviti do odlaska na Evropsko prvenstvo.

Predviđeno je da reprezentacija odigra više pripremnih utakmica sa selekcijama Grčke i Irana. Utakmice sa Grčkom, takođe učesnikom Evropskog prvenstva, odigraće se 26. i 27. avgusta.

Generalne probe za naš tim biće dueli sa selekcijom Irana, koju sa klupe predvodi proslavljeni crnogorski stručnjak Igor Kolaković.

Iran je učesnik završnog turnira Lige nacija i po rejtingu osma selekcija na svijetu. Kolaković i njegovi izabranici boraviće u Crnoj Gori od 30. avgusta do petog septembra, a sa našom reprezentacijom odigraće nekoliko pripremnih utakmica i obaviti nekoliko zajedničkih treninga.

Sve pripremne mečeve naša selekcija igraće u Verde Complexu.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. – 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje – Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), a sa nama u grupi su Poljska, Holandija, Ukrajina, Češka i Estonija. Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.

U nedjelju će se okupiti sljedeći igrači:

TEHNIČARI: Rajko Strugar i Nikola Radonić;

PRIMAČI SERVISA: Vojin Caćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Božidar Ćuk i Slobodan Bojić;

SREDNJI BLOKERI: Luka Babić, Ivan Ječmenica, Gojko Ćuk i Blažo Milić;

KOREKTORI: Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić i Milutin Pavićević;

LIBERO: Nikola Lakčević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *