Petković: Prezadovoljan sam u Angersu, reprezentacija je čudo i nadam se boljem projektu

Danijel Petković prije nekoliko dana ostvario je transfer karijere. Reprezentativni čuvar mreže naredne tri godine biće član francuskog prvoligaša Angersa, ekipe koja je četiri godine član Lige 1, te koja je 2017. igrala i finale Kupa sa PSG-om.

“Svakako da sam prezadovoljan, jer je Angers veći grad i klub od Lorienta, a tu je i mogućnost da branim u Prvoj ligi i dodatno napredujem. Angers je stabilan prvoligaš, ima fantastičan trening kamp, ali i atmosferu u ekipi koja mi odgovara. Još, doduše, nijesam upoznao sve saigrače, jer čekamo povratak reprezentativaca koji su nastupali na Kupu afričkih nacija. Ono što je velilki plus u odnosu na Lorient, jeste podatak da je u Angers već tri godine standardan hrvatski štoper Mateo Pavlović, koji me je sjajno prihvatio i daje mi nesebičnu podršku”, kaže u intervjuu za “Vijesti” 26-godišnji Kotoranin.

[wp_ad_camp_1]

Petković ističe i da je ugovor u Angersu mnogo bolji u odnosu na onaj u Lorientu.

“Sada nakon ozbiljnog rada izađem u šetnju ili na piće sa Hrvatom Mateom Pavlovićem, dok su Francuzi drugačijeg mentaliteta i nekako su u fazonu “svoga posla”. Ostalo je da još samo pronađem stan, jer još sam u hotelu. I naravno, imam neuporedivo bolji ugovor, jer postoji skala prve i druge lige, a ja sam zadovoljan ličnim ugovorom”.

Ambicije kluba su opstanak u Ligi 1, što bi donijelo i značajan novac.

“U Angersu ću imati veliku šansu da dodatno napredujem, pošto će mi konkurent za prvi tim biti iskusni 36-godišnji Ludovic Butelle. Tako iskusni golmani dosta toga rade rutinski, zbog ogromnog iskustva i svakako će mi značiti rad sa njim. Ambicija kluba je da sačuva status prvoligaša, kako bi naredne godine izborio bonus zbog pet godina u Ligi 1, a on donosi ogromnu svotu novca. To bi značajno moglo i da utiče na ambiciju kluba u budućnosti”, kaže Petković.

Za bivšeg člana Bokelja, Lovćena, Zete i MTK, reprezentacija je ipak prioritet.

“Svakako! Reprezentacija je čudo! A čudne stvari se i jesu desile u našoj selekciji, ali to je ostalo iza. Čekam na imenovanje novog selektora i nadam se i boljem projektu i rezultatima nacionalnog tima. Ja sam napravio korak naprijed, raduje da je to uradio i Milan Mijatović angžmanom sa Levskim. To je dobar momak, golman i kolega, i na golmanskoj poziciji nemamo problema”, zakjlučio razgovor za “VijestiPetković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *