Crnogorski plivači sjutra počinju takmičenje na Svjetskom prvenstvu

wpolo

Crnu Goru će na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Kvandžuu predstavljati plivači Anđela Antunović, Boško Radulović i Ado Gagrović, koji će u bazen već sjutra.

“Učešće na ovakvom takmičenju je velika čast za našu državu, Savez i naše plivače. Prilika da vidimo sve svjetske zvijezde, da vidimo kako se oni pripremaju za trke. Da vidimo kako ostali treneri rade, jedan veliki plus za nas. Stoga, moramo maksimalno iskoristiti ovo vrijeme ovdje”, poručila je trener Danijela Franeta.

Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji je najbrojnije dosada.

“Ovo je dosada najbrojnije takmičenje, nastupiće preko 200 nacija, preko 1300 plivača. Čelni ljudi FINA su već najavili da će plivanje biti sport broj jedan na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nastupićemo sa troje plivača. Nadamo se dobrim rezultatima, jer su jako dobro plivali na Montenegro Openu. Ako uspijemo da suzbijemo tremu mislim da mogu jako dobro plivati”, dodaje Franeta.

Za Boška Radulovića ovo je treće Svjetsko prvenstvo. On će sjutra nastupiti prvi i to u disciplini 50 metara delfin.

“Treće zaredom takmičenje za mene, trema je mala. Očekujem dobar rezultat, spremao sam se dobro. Povećana je vlažnost vazduha, malo je teže za disanje, ali kako meni tako i svim ostalim plivačima. Potrudiću se da napravim dobar rezultat i da popravim svoje najbolje vrijeme.”

Antunović i Gargović će nastupiti u ponedjeljak odnosno utorak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *