“Lavovi” počeli pripreme na Cetinju: Ekipa ima enorman potencijal, bez potcjenjivanja protivnika!

rscg

Muška seniorska reprezentacija okupila se na Cetinju, gdje će do kraja sedmice odraditi uvodni dio pripreme za kvalifikacione duele protiv Farskih ostrva i Ukrajine, koji su odlučujući u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

“Svi smo odavde krenuli. Kada sam čuo da ćemo se okupiti na Cetinju, srce mi je zaigralo. Sa treninzima smo počeli još prošle sedmice. Moram se zahvaliti selektoru kadetske reprezentacije Branu Božoviću, kao i treneru Budućnosti Draganu Adžiću, koji su, zajedno sa direktorom reprezentacije Draškom Mrvaljevićem, radili sa momcima”, rekao je selektor Zoran Roganović, te dodao:

“Najteža nedjelja je pred nama. Moramo odigrati dvije dobre utakmice. Momci će dati sve od sebe. Ukrajina u ovom trenutku ima svoje ciljeve, a da ne zaboravimo Farska Ostrva koja se nadaju pobjedi protiv nas. Najteže će biti da ih ne potcijenimo i da zadržimo odnos kao protiv Danske”.

[wp_ad_camp_1]

Roganović vjeruje da će ekipa biti na najvišem nivou u mečevima odluke, te da neće biti euforije kao poslije sjajnog ciklusa u aprilu, kada je u Podgorici savladan aktuelni svjetski i olimpijski šampion – Danska.

“Imamo ponekad tendenciju da malo poletimo. Ipak, mislim da su momci, uz neprekidnu komunikaciju sa stručnim štabom, shvatili, kao i svi mi, naročito protiv Danske, da ekipa ima enorman potencijal. Vjerujem da će nastaviti putem koji su krenuli i da više neće biti potcjenjivanja protivnika”.

Pripreme na Cetinju da postanu praksa

Direktor muške reprezentacije Draško Mrvaljević izrazio je zahvalnost Prijestonici Cetinje, što je obezbijedila kvalitetne uslove za rad našem nacionalnom timu.

“Cetinje je grad rukometa, mi ga osjećamo kao svoj sport i mnogo asova je ovdje poniklo. Nadamo se da će RSCG da uspostavi čvršću vezu sa Prijestonicom, da ćemo biti tu malo više i da će ovo postati praksa. Nadam se da ćemo pripreme uspješno privesti kraju i da ćemo izboriti ono što želimo u junskim mečevima”, rekao je Mrvaljević.

[wp_ad_camp_1]

I Ministarstvo sporta i mladih pruža podršku Rukometnom savezu Crne Gore, a ministar Nikola Janovićje poželio uspjeh nacionalnom timu, uz očekivanje da će sjajna atmosfera i velika želja koja je evidentna kod svih reprezentativaca, donijeti ostvarenje cilja.

“Želim reprezentaciji mnogo uspjeha u odlučujućim mečevima u kvalifikacijama. Očekuju ih dvije teške utakmice, ali u duelu protiv Danske u aprilu koji je odigran u Podgorici, vidjelo se da ova ekipa ima odličnu energiju. Na osnovu ličnog iskustva, mogu da kažem da kada ekipa posjeduje kvalitet, a oni ga svakako posjeduju, uz homogenost koju sada imaju zahvaljujući stručnom štabu i novom rukovodstvu saveza na čelu sa Petrom Kapisodom, imamo snagu kolektiva koja je veća od kvaliteta svakog pojedinca. Siguran sam da će momci uspjeti da ostvare cilji izbore plasman na Evropsko prvenstvo”, kazao je Janović

”Lavovi” će 13. juna igrati u Farumu sa Farskim ostrvima – reprezentacijom koja ih je u oktobru šokirala u Podgorici, osvajanjem boda (24:24), a tri dana kasnije u Podgorici sa Ukrajinom.

[wp_ad_camp_1]

”Lavovi” će se na Cetinju pripremati pet dana. Nekompletni su – očekuje se priključenje članova bundesligaških timova Vladana Lipovine, Stefana Čavora i Nebojše Simića, kao i Vaska Ševaljevića, igrača francuskog Tremblea.

Pripreme u kompletnom sastavu, naš nacionalni tim počinje u ponedjeljak, 10. juna.

foto: Stefan Ivanović, RSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *