Pavićević: Domaći teren nije prednost, želimo da učinimo kraj sezone zanimljivim

mihailo pavicevic

Trener Mornara Mihailo Pavićević kazao je kako smatra da je Budućnost Voli i dalje veliki favorit da vrati titulu nacionalnog šampiona u svoje vitrine, ali da će njegov klub učiniti sve da završnicu duge sezone učini zanimljivijom.

„I prije početka Super lige rekao sam da je Budućnost apsolutni favorit, da ima ubjedljivo najbolji sastav i da u završnicu sezone ulazi iz punog takmičarskog ritma. Za razliku od nas koji 40 dana nismo imali prvenstveni meč. Dva kola prije kraja ove lige jedino se ne zna kako će se ekipe rasporediti od drugog do četvrtog mjesta”.

Budućnost je obezbijedila prvo mjesto, pa se Lovćen, Sutjeska i Mornar bore za mjesta dva i tri, kako bi izbjegli “plave” odmah u finalu. Prednost domaćeg terena koje imaju ekipe na pozicijama jedan i dva za Pavićevića ne predstavlja prednost.

[wp_ad_camp_1]

“Na prednost domaćeg terena i ne računam. Lijepo je igrati pred svojom publikom, ali, da ponovim: šta znači prednost domaćeg terena u današnjoj košarci? Ništa. Naravno, ukoliko o rezultatu odlučuju akteri na parketu. O nekim drugim igrama, ne želim ni da razmišljam ni da govorim, to nije dostojno košarke. Ko se uzda samo u domaći teren, nema šansi da, u konačnom, bude pobjednik”.

“Nastojaćemo, u svakom slučaju, da kraj sezone učinimo što zanimljivijim”, zaključio je Pavićević za zvanični portal kluba.

Mornar u subotu igra u “Morači” sa liderom.

foto: mornar, aba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *