Vojin Ćaćić: Borićemo se kao lavovi do posljednjeg daha!

cev

Kapiten crnogorske odbojkaške reprezentacije Vojin Ćaćić najavio je nastup naše selekcije na Evropskom prvenstvu za odbojkaše.

U članku Evropske odbojkaške federacije (CEV), autor intervjua navodi da je uspjeh naše selekcije “zaista istorijski”, te se kao podvig navodi da je plasman na prvenstvo Evrope izboren u državi od 600 hiljada stanovnika.

“Plasman na Evropsko prvenstvo je veliki uspjeh za nas. Tenzije i stres pred posljednji meč kvalifikacija se ne mogu opisati. Uvijek ću pamtiti tu želju i očekivanja svih igrača jer obraćam pažnju na te stvari. Početak meča, navijanje, inicijalno mučenje, ali kada smo pronašli ritam, nijesmo dozvolili protivniku da nas zaustavi”, kaže Ćaćić, te nastavlja:

[wp_ad_camp_1]

“Ne mogu da zaboravim ništa od tih stvari i uspomene naviru čim pomislim na Evropsko prvenstvo. Sa druge strane, nakon nekoliko mjeseci i desetak mečeva za klub, kvalifikacije se čine potpuno normalnim, situacijom koju smo zaslužili i što smo možda trebali da ostvarimo nekoliko godina ranije”.

Naša selekcija igra mečeve grupe D u Amsterdamu i Roterdamu. Kapiten naše selekcije najavljuje lavovsku borbu.

“Ne volim ništa da anticipiram ili obećavam. Jedina stvar koju znam je da ćemo se boriti kao lavovi u svakom meču. Borićemo se do posljednjeg daha. Imamo dosta vremena da se spremimo, testiramo i poboljšamo formu pred start zvaničnih mečeva. Volio bih da pokažemo da se naš tim nikada ne predaje. Ako to uradimo, pobjede će doći. Ako ne dođu, nećemo žaliti, jer smo dali sve od sebe”.

Rivali

Grupa D je vrlo jaka. Poljska je aktuelni dvostruki šampion svijeta, domaćini Holanđani imaju veliku tradiciju, dok su Estonija, Češka i Ukrajina ekipe u naletu.

[wp_ad_camp_1]

“Želio sam ovu grupu jer sam mislio da je lakša od ostalih. Kada sam pak pogledao detaljnije, vidio sam da je žrijeb mogao biti malo lakši. Ne treba trošiti riječi na Poljake, jer je to super tim koji na svakom takmičenju napada zlato. Njihovi igrači su lideri najboljih timova svijeta, a njihova liga je u tri najače na svijetu”.

“Holandija je igrala odličnu odbojku u posljednjih nekoliko godina, a imaju igrače sa velikim iskustvom igranja u Italiji, Poljskoj ili Turskoj. Estonija je takođe tim sa sjajnim individualcima vođena odličnim trenerom. Ukrajina i Češka su nacionalni timovi na našem nivou i protiv njih vidim šansu da osvojimo neke poene”, zaključio je Ćaćić.

CEV Evropsko prvenstvo igra se od 12. do 29. septembra, i to u četiri države.

foto: CEV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *