podgorica.me

Crnogorski profesionalni bokser Predrag Radošević braniće drugog juna na podgoričkom Trgu nezavisnosti protiv Njemca Jame Saidija titulu profesionalnog prvaka Evrope u WBO verziji, saopšteno je iz njegovog štaba.

Radošević je šampionski pojas osvojio osmog decembra u Hamelnu pobjedom protiv Njemca Ronny Gabela.

Njegov protivnik, Jama Saidi je interkontinetalni IBF šampion, koji je u dosadašnjem dijelu profesionalne karijere ostvario pobjede u svih 15 mečeva.

Radošević se zahvalio Glavnom gradu na podršci i pokroviteljstvu tog meča, navodeći da se nada da će pobjedom dobiti priliku da treći put boksuje za titulu prvaka svijeta.

„Svjestan sam težine meča koji me očekuje i mogu slobodno reći da je to jedan od najtežih do sada. Imam obavezu prema svim građanima Crne Gore i prema svojoj publici, a to nosi dodatno opterećenje u psihološkom smislu. Stoga, nastaviću da treniram u najboljem ritmu u mom matičnom klubu“ rekao je Radošević na konferenciji za novinare.

On je pozvao sve ljubitelje boksa da drugog juna budu na Trgu nezavisnosti, navodeći da je uvjeren da će crnogorska publika u Podgorici te večeri imati šta da vidi.

„Zadovoljan sam urađenim u dosadašnjem dijelu priprema. Siguran sam da ću i u narednih 40 dana, koliko je ostalo do meča, zajedno sa svojim trenerom Draganom Đuričkovićem, maksimalno odraditi trenažni proces i da ću u ringu, kao i do sada, pokazati svoje umijeće“, rekao je Radošević.

Radošević je na profesionalnom ringu ostvario 33 pobjede, a ima i dva poraza, oba u mečevima za titulu, od Felixa Sturma i Liama Smitha.

izvor: MINA
foto: podgorica.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *