Johansson: Prilika za mlade igračice i dokazivanje

per johansson1 2

handball-planet.com

Selektor ženske rukometne reprezentacije, Per Johansson rekao je uoči EHF nedjelje da će priliku u prijateljskim mečevima sa Sjevernom Makedonijom dobiti mlađe igračiće, kao i one koje do sada nijesu imale veliku minutažu.

“Treba polako da razmišljamo o duelima sa Češkom, u baražu za Svjetsko prvenstvo. Važno je da prođemo taj baraž, a da nakon toga razmišljamo da budemo među sedam najboljih na šampionatu svijeta. Imamo dosta problema sa povredama i to je razlog zbog čega će mlađe igračice dobiti priliku u duelima sa Sjevernom Makedonijom u Skoplju”, kazao je Johansson na konferenciji za novinare, prenosi “mina”.

On neće moći da računa na povrijeđene Milenu Raičević, Anđelu Bulatović, Majdu Mehmedović i Đurđinu Jauković

“Želio sam da vidim što veći krug i što veću bazu igračica na koje možemo da računamo u budućnosti. Treba da razmišljamo u budućnosti, o igračicama koje će se oprobati protiv Sjeverne Makedonije, uz osvrt da su one iznijele teret Mediteranskih igara i da će u budućnosti biti oslonac nacionalnog tima”, kazao je Johansson.

Švedski stručnjak ističe da će EHF nedjelju iskoristiti da razgovara i sa trenerima koji rade u domaćim klubovima.

“Crna Gora je mala država i važno je voditi računa o svim igračicamma na kojima počiva budućnost crnogorskog rukometa. Ovo je prilika da razgovaram sa svim trenerima koji rade u crnogorskom rukometu i podijelilm im neke korisne savjete. Nije uloga selektora biti samo na najvećoj sceni i na klupi u najvažnijim utakmicama, već u svim centrima gdje se održavaju treninzi najmlađih selekcija”, kazao je Johansson.

Za mečeve baraža  sa Češkom Johansson računa i na Katarinu i Anđelu Bulatović

“Katarina će, ukolio odluči da nastavi karijeru, biti u planovima i u budućnosti. Tu su i Jovanka Radičević, Majda Mehmedović, Marina Rajčić, lijepo je što su sve na okupu, iako neke neće putovati za Skoplje”, rekao je Johansson.

Za Skoplje će putovati i juniorska selekcija, koja će kao i seniorska odigrati dva meča sa domaćinom.

foto: handball-planet.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *