Bakočević za CGsport.me: Čekam Bellator, radiću i 84kg ako ponude!

vaso bakocevic ksw

Vaso Bakočević proteklog vikenda zabilježio je novu, 37. pobjedu u svojoj karijeri. Popularni „Psihopata“ savladao je na eventu Megdan organizacije Hermesa Francu tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Naš najbolji MMA borac, nakon okršaja sa nekadašnjim UFC članom i borcem koji je prvi završio, može se reći legendu sporta, Natea Diaza, za CG sport prenosi utiske, ali otkriva i planove, kao i šta se dešava sa nastupima u drugoj organizaciji svijeta, američkom Bellatoru.

„Bila je ovo laka i iskreno očekivana pobjeda. Nijesam mislio da će ipak biti tako brzo. Vjerovao sam kako će izdržati malo više štete, i onda sam planirao da u drugoj rundi dodam gas i da ga dokrajčim. Ipak, poslije prve razmjene udaraca shvatio sam da ovo neće dugo trajati, s obzirom da u kategoriji do 70 kilograma mnogo jače udaram od drugih, i sve što je nekada potrebno je da protivniku dodirnem bradu“, kaže Vaso o meču sa Francom.

Iako veteran, Franca je borac koji ima veliko iskustvo, je bila potrebna maksimalna fokusiranost. To je Vaso pokazao i početkom borbe, kada je „upecao“ svog protivnika, nasmijavši publiku, ali i izbjegavši odlazak na Francin teren.

„Pecanje nijesam planirao, to mi samo dođe (smijeh). Naravno, taktika je bila da ga bacim u nokdaun, i da nikako ne idem sa njim u parter, jer je crni BJJ pojas i prvi borac koji je završio Natea. Nijesam htio da rizikujem, a udica je došla spontano. Da se odužilo, vjerujem da sa imao još trikova za publiku, jer ipak sam ušao u meč sa maskom psiho klovna. Ništa nije slučajno“, ističe Bakočević.

Overhand i GNP su Vasove omiljene tehnike, što, ističe on, nije čudno.

„Mislim da udaram jače od boraca moje visine i težine u kategoriji do 70 kilograma. Mogu da izdržim više batina, što je možda i najbitnije u ovoj igri. Trudim se i trudiću se da držim kilažu van kampa, kako ne bi došao u iskušenje da prihvatim meč dvije kategorije iznad moje“.

„Što se tiče ovog meča, Hermesa nijesam pogodio čistim overhandom već više zadnjim direktom koji sam spremao sa svojim timom. On je ipak niži od mene, i smatrali smo kako je to idealan plan za njega. Ground and pound je došao instinktivno, onako divljački da se završi meč“.

Vaso je odradio meč u Bellatoru, kao veliki autsajder protiv jednog od najboljih boraca do 77 kilograma svijeta, AndreyKoreshkovim. Iako je i dalje borac Bellatora, san o UFC-u još živi.

„UFC je uvijek cilj jer mi je to želja od početka karijere. Ipak, prezadovoljan sam ugovorom u Bellatoru. Imam pravo da radim mečeve u drugim organizacijama, ali mi se ne dopada što moram dosta da čekam borbe“.

https://www.instagram.com/p/BsDo95-lNpG/

„Narednu borbu u Bellatoru planiram u 70 kilograma, ali ako kažu 84 kilograma, ne bi bio prvi put da prihvatim“.

KSW, najbolja evropska MMA promocija je, za sada čini se, gotova priča.

„Sa KSW ne sarađujem duže vrijeme, ali to se nikada ne zna. Ako je cifra dobra, što da ne“.

„Psihopata“ iza sebe ima 11 pobjeda u posljednih 12 mečeva, što je velika promjena u odnosu na turbulentni period prije, kada su se smjenjivali porazi i pobjede.

„Najveća promjena je došla zbog isksutva. Mogu da kažem da sada radim pametnije, od samog treninga, do borbe. Zbog toga vjerujem da će biti sve bolje i bolje“, dodaje Bakočević.

Momak iz Risna najavljuje još nekoliko borbi prije ljeta i pauze.

„Sljedeća borba je sljedeći mjesec, to se kod mene zna. Par lakših duela do 60. borbe u karijeri, i onda pred ljeto jedan jako težak meč za neku dobru cifru, da se podsjetimo od čega smo i da onda uživam preko ljeta“.

Planovi za budućnost postoje, ali kraj karijere uprkos činjenici da se bliži 60. meč nije na vidiku.

„Kod mene se planovi prilično znaju, idem iz meča u meč sve dok me zdravlje služi. Uživam i radim ono što volim, a pritom odlično zarađujem, tako da ni ja ni niko oko mene ne mora da brine da će mu nešto faliti. Jednog dana, za nekih desetak godina, kada sa ovim završim, planiraću budućnost za neki drugi život“, zaključuje Bakočević razgovor za naš portal.

foto: KSW, Piotr Pedszizevski

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *