Rukometaši se okupili pred baraž za SP: Najvažnija sedmica u godini

0

Crna Gora je favorit u dvomeču, a hrvatski stručnjak upravo zbog toga poziva na oprez, jer Italijane krasi dodatni motiv protiv jačih timova.

foto: Stefan Ivanović, MatchLens.me

Muška rukometna reprezentacija okupila se u Podgorici kako bi krenula sa pripremama za mečeve sa Italijom u okviru baraža za Svjetsko prvenstvo koje se održava naredne godine.

Pred „lavovima“ je prilika da se treći put, a drugi uzastopno plasiraju na svjetsku smotru.

“Ovo je najvažnija sedmica u ovoj godini. Zadnje okupljanje htjeli smo da isprobamo nove igrače, ali imamo potrebu za bekovskim pojačanjima, zato smo priključili Krivokapića i Bakića. Nedostaju nam Branko Vujović, Vuko Borozan, Stefan Čavor i Miloš Vujović, pa tek u utorak krećemo sa jakim treningom i pripremama za Italiju“, rekao je na brifingu za medije selektor reprezentacije Vlado Šola.

Oprez

Crna Gora je favorit u dvomeču, a hrvatski stručnjak upravo zbog toga poziva na oprez, jer Italijane krasi dodatni motiv protiv jačih timova.

“Ono što znamo je da kada igraju protiv jačih timova jako su motivisani. Mislim da smo svakako bolja ekipa od njih, ali to moramo pokazati na terenu. Ekipa su koja dosta igra jedan na jedan i mogu odigrati čvrstu odbranu. Vjerujem da će protiv nas pripremiti neku duboku varijantu odbrane, jer su i protiv Francuza, tj. ekipa koje imaju dobre šutere, tražili igru tri na tri ili duboku 5-1 zonu. Pripremaćemo varijante protiv te zone, da nas slučajno ne bi zaskočili Pripremaćemo razne varijante protiv njihove zone da nas ne bi iznenadili.”

Posebna pažnja obratiće se na pivote, preko kojih Italijani najviše napadaju.

“Cijeli stil njihovog igranja je jedan na jedan, a uz to rade dobre izolacije, dok im se većina napada završava preko pivota i moramo da obratimo pažnju na njega i njegovu saradnju sa bekovima. Oni će sve vrijeme pokušati igrati tako. Jako su dobri i u tranziciji i tu moramo biti oprezni”, zaključio je selektor Šola.

Prvi meč između Crne Gore i Italije odigraće se 9. maja u Konversanu, a revanš je zakazan za tri dana kasnije u Sportskom centru „Morača“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *