FSCG suspendovao Ceklića: Zbog sklanjanja i skoka 18 mjeseci pauze

0

Ceklić se obrukao pred fudbalskom, ne samo Crnom Gorom, već i Evropom kada je poskočio u meču sa Dečićem, kako bi njegov tim primio gol u prvom poluvremenu.

foto: FSCG

Zvonko Ceklić suspendovan je godinu i po dana, odlučila je Disciplinska komisija FSCG.

Ceklić se obrukao pred fudbalskom, ne samo Crnom Gorom, već i Evropom kada je poskočio u meču sa Dečićem, kako bi njegov tim primio gol u prvom poluvremenu.

Taj duel izazvao je veliku buru u Crnoj Gori, reagovala je UEFA, nadležni organi u Crnoj Gori takođe su pokrenuli postupke…

Jasno je da pak Ceklić nije jedini koji je učestvovao u očiglednoj namještaljki, ali će on, barem zasad, platiti najveću kaznu.

U saopštenju FSCG se navodi da se mogu očekivati i dalji postupci, s obzirom da još uvijek traje istraga organa FSCG, te Tužilaštva.

Saopštenje FSCG:

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore na sjednici održanoj 17.04.2024. godine izrekla je Zvonku Cekliću, igraču OFK „Mladost Lob.bet“ disciplinsku mjeru zabrana igranja u trajanju od 18 mjeseci zbog učešća u neregularnosti utakmice, čime je počinio prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG.

Odluka Disciplinske komisije biće proslijeđena nadležnim organima FIFA sa ciljem izricanja zabrane igranja na zvaničnim utakmicama u trajanju od 18 mjeseci u svim zemljama koje su članice Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Fudbalski savez Crne Gore i Disciplinska komisija sarađuju sa državnim Tužilaštvom, koje vodi postupak vezan za utakmicu OFK Mladost Lob.bet – FK Dečić Admiral bet, pa će u odnosu na buduća saznanja otvoriti disciplinske postupke.  

U izrečenu disciplinsku mjeru zabrane igranja uračunava se vrijeme provedeno Odlukom o suspenziji od 29.02.2024. godine. Žalba ne zadržava sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana igranja. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *