Uspješan nastup karate kluba Junior na prvenstvu Crne Gore: Veliki trud donio rezultat

0

foto: Karate klub Junior

Članovi karate kluba Junior osvojili su deset medalja na prvenstvu Crne Gore i tako se plasirao među deset najboljih u državi.

Mladi podgorički klub osvojio je tri zlata, srebro i šest bronzi, a sve četiri takmičarke u borbama su osvojile medalje, time i nastup na prvenstvu Balkana gdje će sa ukupno šest članova predstavljati svoju zemlju.

“Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima na državnom prvenstvu. U konkurenciji 34 kluba i preko 400 takmičara, nas klub se sa deset osvojenih medalja plasirao među 10 najboljih. U katama smo osvojili šest medalja, dok su u borbama sve četiri takmičarke koje su nastupile osvojile medalje. Samim tim, šest takmičara kluba se kvalifikovalo da kao reprezentativci Crne Gore nastupe na Prvenstvu Balkana za djecu koje se ove godine održava u Istanbulu”, kaže za CGsport.me trenerica Juniora Milena Milačić.

Zlata su osvojili: Kristina Đokić, Anja Đurović, Maksim Pajović.

Srebro je pripalo Lari Savović, a bronze su u pojedinačnoj konkurenciji i katama osvojili Anđela Đurović, Emani Radončić, Anja Đurović, djevojčice ekipno U10/U11 i U12/U13, te U7 djevojčice ekipno.

Ističe da je to veliki rezultat, s obzirom da je Junior mladi klub.

“S obzirom da smo jedan mlad klub, ovakav rezultat je za nas izuzetan uspjeh, ali ne i iznenađujući. Naš trenerski tim je uložio veliki trud i odradio odlične pripreme. Naši članovi su imali prilike da treniraju sa olimpijskom šampionkom, osvajačicom zlatnih medalja na evropskom i svjetskom prvenstvu Jovanom Preković i svjetskim i evropskim šampionom Slobodanom Bicevićem. Uz to smo nastupili na velikom broju regionalnih turnira i seminara, kao i motivacionih radionica, što je u krajnjem i donijelo ovakav rezultat”.

Pred put za Istanbul sa reprezentacijom Crne Gore, takmičari Juniora će za Njemačku, gdje će učestvovati na Arawaza kupu.

“Naredna stanica nam je Arawaza kup koji se održava u Njemačkoj, a nakon toga nastavljamo pripreme za prvenstvo Balkana. Pomenula bih ogromnu podršku prijatelja kluba – ATM Performance, koji su od samog početka uz naš klub i pomažu nam da djeci obezbijedimo najbolje moguće uslove da vježbaju karate”, poručila je Milačić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *