FSCG pokrenuo postupak protiv Ceklića nakon jučerašnje sramote, pozvali policiju i tužilaštvo da se uključe

0

FSCG je pokrenuo postupak protiv igrača, a pozvao i Upravu policije i Državno tužilaštvo da reaguju.

foto: FSCG

Fudbalski savez Crne Gore oglasio se dan nakon skandala na meču Mladost – Dečić, kada je cijeli tim domaćih pustio igrače gostiju da im se ušetaju u šesnaesterac, a onda je sve začinio Zvonko Ceklić koji je poskočio i propustio loptu u mrežu nezainteresovanog golmana Ivanovića.

FSCG je pokrenuo postupak protiv igrača, a pozvao i Upravu policije i Državno tužilaštvo da reaguju.

Saopštenje FSCG prenosimo u cjelosti:

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u odnosu na dešavanja na utakmici 22. kola Meridianbet 1. CFL između OFK Mladost LOB.BET – Dečić Admiral BET, Komisija za takmičenje FSCG podnijela je Disciplinskoj komisiji predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv igrača OFK Mladost LOB.BET Ceklić Zvonka, zbog osnovane sumnje da je počinio disciplinski prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika.

U odnosu na Predlog Komisije za takmičenje FSCG, Disciplinska komisija pokrenula je disciplinski postupak protiv igrača OFK Mladost LOB.BET Ceklića Zvonka, zbog učešća u neregularnosti iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG, i istog suspendovala do donošenja odluke Disciplinske komisije.  

Istovremeno, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore u skladu sa Disciplinskim pravilnikom FSCG naložio je Disciplinskom inspektoru FSCG, shodno odredbama Disciplinskog pravilnika, da pokrene istražne radnje koje se odnose na predmetnu utakmicu, a sve u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti o eventualnom učešću klubova, zvaničnika klubova i drugih igrača u neregularnosti utakmice.

Fudbalski savez Crne Gore očekuje da i Uprava policije i Državno tužilaštvo preduzmu sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja svih okolnosti vezanih za ovu utakmicu i u svrhu toga FSCG im apsolutno stoji na raspolaganju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *