Budućnost na teškom gostovanju u Ankari: Favoriti su Evrokupa, ali idemo na pobjedu (VIDEO)

Trener crnogorskog prvaka ističe da u Tursku Budućnost ne ide bez ambicija.

foto: Dragana Stjepanović, ABA liga

Košarkaši Budućnost Volija pobjedom nad Lietkabelisom u Morači otvorili su Evrokup sezonu, a sada ga čeka prvo gostovanje.

I to jedno od najtežih – Plavi idu Turk Telekomu, finalisti prošlogodišnjeg Evrokupa.

“Sigurno da nas čeka jedan izuzetan protivnik koji je u prošloj sezoni pokazao da je legitimni kandidat za Evroligu, i kroz prvenstvo Turske i kroz Evrokup. Ove sezone su promijenili svih pet stranaca, dovoljan je podatak da su od pet igrača čak četiri bivša evroligaška igrača i mislim da to dovoljno govori o njihovim ambicijama. Mislim da se radi o jednoj od najboljih ekipa u Evrokupu, ne samo u našoj grupi, i da će nam trebati mnogo strpljenja u utakmici koja se igra u srijedu”, kaže Petar Mijović.

Trener crnogorskog prvaka ističe da u Tursku Budućnost ne ide bez ambicija.

“Egzekucija u oba pravca mora biti na visokom nivou, preciznost u izvođenju i defanzivnih i ofanzivnih zadataka ukoliko mislimo da uvedemo utakmicu u jedan ritam koji nama odgovara. Sigurno da će biti teško, takvu utakmicu i očekujemo, za takvu utakmicu se i spremamo ali isto tako moram da kažem da mi u Tursku bez ambicija ne idemo, želimo da pokušamo da napravimo iznenađenje. Prevashodno želim da damo sve od sebe i vidimo za šta će to biti dovoljno jer ponavljam da je Turk Telekom jedna od najboljih ekipa u ovom takmičenju”, istakao je Mijović.

McKinley Wright jedno je od ljetošnjih pojačanja. Bivši igrač Dallasa još uvijek se privikava na evropsku košarku, ali čini se da je Mijović sa stručnim štabom doveo pravo pojačanje.

Američki play vjeruje da Budućnost može da pobijedi Turk Telekom.

“Idemo u Tursku na pobjedu. Znate imali smo tri odlično odigrane utakmice i pobjede tako da moramo ostati na istom “kursu”. Moramo ostati zajedno, podržavati jedni druge non stop, nastaviti sa međusobnim podržavanjem u odbrani. Trebamo dozvoliti napaduu da se razvije iz defanzive i dok god budemo tako radili osjećam se samouvjereno protiv bilo kog protivnika. Naša želja je da ponovimo pristup i fokus iz prethodnih utakmica i da iznenadimo protivnika u gostima”, zaključio je Wright.

Duel u Ankari igra se u srijedu od 19 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *