Mijović: Psihološki važna pobjeda, imamo zeleno svijetlo za pojačanje

Plavi su turnir u Morači završili pobjedama nad Zadrom i Igokeom, te porazom od SC Derbyja.

foto: Dragana Stjepanović, ABA liga

Petar Mijović bio je zadovoljan načinom na koji je njegov tim završio nastup na Superkupu ABA lige.

Plavi su turnir u Morači završili pobjedama nad Zadrom i Igokeom, te porazom od SC Derbyja.

“Mislim da je važno što smo turnir zatvorili pobjedom i da smo većim dijelom meča imali kontrolu. Pokazali smo ponovo da vladamo situacijom što se tiče odbrane”, kazao je Mijović.

Ponovo je naš šampion imao loš ulazak u meč.

“Bez dovoljno ideje i preciznosti u napadu. Igra nas je častila za zalaganje u odbrani i stigli smo do nekog napadačkog samopouzdanja kroz lake poene. Sada nam treba da se oporavimo i da pripremimo Zadar i Lietkabelis”, ističe mladi stručnjak.

Vjeruje da će tim igrati bolje kada se igrači oslobode grča, prije svih dva playmakera Ross i Wright.

“Mislim da smo u grču, ali i da je ekipa pokazala izuzetan odnos prema treningu i igri. Primljeni poeni u tri utakmice pokazuju da radimo nešto dobro. Ross i Wright se još traže, Wright je rookie u Evropi, Ross ima dvije sezone. Kada se njih dvojica opuste, i ekipa će mnogo bolje funkcionisati”.

Mijović je rasporedio minutažu u sva tri meča, tako će biti u u sezoni.

“Imamo 12 igrača koji su u sličnoj liniji i prednost takvog rostera je da svako od njih može da iskoči i bude X faktor”.

Gubitak prve opcije na poziciji beka šutera Freemana se osjetio u svakom duelu, a čelnici kluba dali su zeleno svijetlo da se angažuje zamjena. Ipak…

“Zagledani smo u tržište, ali tržište ne nudi nešto sjajno. Imamo zeleno svijetlo za pojačanje od strane predsjednika i Uprave. Nije veliki broj igrača na tržištu da bi reagovali brzo, a treba nam nešto definitivno”, zaključio je Mijović.

Vladimir Jovanović bio je takođe zadovoljan izdanjima svog tima na turniru u Morači.

“Čestitam ekipi Budućnosti na pobjedi. Mi smo više pokušavali da podijelimo minutažu nego da se fokusiramo na rezultat. Vidjeli smo puno dobrih stvari. Došli smo na turnir da uradimo neke stvari koje ne možemo na treningu. Nije lako igrati tri utakmice u tri dana sa jakim protivnicima. Mogu da budem zadovoljan jer nemamo povreda i iskoristili smo turnir da vidimo na čemu moramo da radimo, a imamo puno stvari”, kazao je Jovanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *