Driton Camaj: Neopisivo je nositi dres svoje države, osjećam ljubav navijača (VIDEO)

Driton Camaj u intervjuu za CGsport govorio o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, golovima i asistencijama koje postiže, šta za njega znači dres Crne Gore i klubu.

foto: FSCG

Driton Camaj u posljednje vrijeme uradio je mnogo u crnogorskom dresu.

Asistencije za važne golove, pogodak protiv Češke u prijateljskom meču za člana mađarske Kisvarde i sve to kao džoker sa klupe.

Ofanzivni krilni igrač našeg tima namjestio je gol Stevanu Jovetiću u 97. minutu za trijumf protiv Bugarske, vjeru u plasman na Evropsko prvenstvo.

“Kako sam se probudio to jutro, imao sam najbolji osjećaj, ali nijesam mogao očekivati penal, crveni karton i da ćemo na kraju moći da skupimo snage i damo gol u posljednjem minutu za pobjedu. To je fenomenalan osjećaj, kada sa svojom državom dobiješ utakmicu na takav način i teško je opisati”, kaže za CGsport.me Camaj.

A kako je bilo odigrati tri dana poslije šokantnog remija sa Litvanijom u Kaunasu, psihički vjerovati do kraja?

“Puno smo bolja ekipa i bilo je veliko razočaranje i psihički teško ući u utakmicu, ali atmosfera je na stadionu bila fenomenalna. Navijači su nas nosili i davali smo više nego što možemo”, kaže Camaj.

foto: FSCG

Njegov odnos prema dresu sa državnim grbom prepoznat je od strane navijača, gotovo u rangu prvih zvijezdi tima Stefana Savića i Stevana Jovetića.

“Odrastao sam gledajući reprezentaciju. Vučinića, Bećiraja, sve te igrače… Kada rasteš, želiš da igraš za svoju zemlju, posebno u Podgorici gdje sam debitovao i odigrao prvi seniorski meč. U reprezentativnom dresu mi svaki minut znači. Ja sam do godinu i po bio van reprezentacije i praktično sam novi tu. Osjećaj je izvanredan kada mogu da doprinesem reprezentaciji”.

“Ne bih se svrstavao sa Stefanom i Stevanom jer su oni nivo više. Osjetio sam to tokom utakmice i prije. I sada dobijam poruke. Ja ću pokušati da im to vratim na najbolji način. Prvo borbom, pa golovima i asistencijama”, ističe Camaj.

Mnogi smatraju da ne dobija dovoljno prilika u crvenom dresu od starta, no 26-godišnji fudbaler kaže kako selektor odlučuje kada i ko će igrati, te da je motiv isti koliko god bio na terenu.

“Igrao minut ili 90, dajem sve od sebe. Kada i koliko god bude trebalo, ja sam spreman”, ističe Camaj.

foto: FSCG

A situacija u grupi je otvorena. Mađarska i Srbija su u pol poziciji jer imaju po 10 bodova, Crna Gora osam. (Mađari meč manje od Srbije i Crne Gore).

Selekcija države u kojoj nastupa je dakle u najboljoj situaciji, posebno nakon trijumfa u Beogradu.

“Srbija je najbolja reprezentacija grupe, ali Mađarska ima bolje zajedništvo. Što se mene tiče, pobjeda u Beogradu nije iznenađenje, jer ekipa koja dobije Englesku na Wembleyu 0:4 i dobije Njemačku ne može da bude iznenađenje. Nijesu oni ni bolja reprezentacija od naše, ali imaju veliku podršku navijača”, smatra Camaj.

Sokoli će meč odluke po svemu sudeći igrati 17. oktobra u Beogradu. I morati da traže tri boda.

“Mislim da imamo kvalitet za meč sa Srbijom, bili smo bolji u Podgorici 80 minuta i riješila je klasa Vlahovića i naš nedostatak realizacije koja je sada bila na boljem nivou. Znamo važnost utakmice i ne bih bio previše euforičan jer moramo bolje nego protiv Litvanije i Bugarske”, ističe Camaj.

Dodaje i da optimizam daje atmosfera koja vlada, te želja da se mlađi igrači oduže liderima.

foto: FSCG

“Grupa je toliko dobra da sam imao osjećaj da sam u reprezentaciji 15 godina kada sam došao. Nikada nijesam imao bolju grupu u svlačionici i svakako da Stefan i Stevan najviše zaslužuju zbog toga kako se ophode prema nama. Lideri su profesionalci i mi smo tu da im pomognemo i doprinesemo koliko možemo. Na neki način, igramo za njih”.

U klubu alarmantno

Četvrtu sezonu u Kisvardi je Camaj započeo ovog ljeta. Nakon tri vrlo uspješne, ove lošiji start i tek četiri boda u šest mečeva.

U čemu je problem?

“Dosta se pogriješilo sa nekim igračima jer smo izgubili bitne igrače. Imali smo igrače koji su bili među najboljima u ligi. Mijenjali smo trenere i sisteme, stanje je alarmantno jer imamo ipak ekipu za TOP 3. Imamo teži raspored i gostujemo svaku utakmicu jer nam se teren popravlja. Moramo da radimo i popravimo situaciju”, smatra Camaj.

foto: Kisvarda FC

I sam je imao problema sa povredom, pa nije mogao da doprinese timu na pravi način.

“Vučem povredu od meča sa Srbijom. Tada sam odužio jer nijesam htio da stanem zbog meča sa Mađarskom. Selektor je odlučio da ne budem, pa sam odužio povredu i oporavak. Imao sam dobre pripreme, postigao gol imao i asistencije, ali pred start sezone nijesam mogao više. Nijesamo mogao da potrčim i odložio sam start, a onda ubrzao povratak. Malo mi je trebalo da vratim formu, nijesam ni bio na 100% za reprezentaciju, ali za reprezentaciju uvijek moraš. Sada ću, nadam se, povratiti formu i vratiti se golovima i asistencijama”, zaključuje Camaj.

Njegov kompletan intervju poslušajte u priloženom videu i na našem YouTube kanalu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *