Gojković: Igra je bila kako treba, parirali smo najboljim ekipama svijeta

“Mi smo pobjedili samo dvije utakmice, dvije nerješeno i izgubili tri. Ali smo ta dva neriješena izgubili na penale”.

foto: Krsto Vulović

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković kazao je nakon posljednjeg meča na Svjetskom prvenstvu u Japanu da je njegov tim odigrao dobar turnir.

Ajkule su danas u meču za sedmo mjesto izgubili od Amerike na peterce, a tom utakmicom selektor nije bio zadovoljan.

“Nije bilo idealno u prve dvije četvrtine. Otvorili smo nekih dosta šuteva, poslije toga imali smo dominaciju, imali veliki broj šansi u druge dvije četvrtine, četiri minuta igrača više, gdje ne znam jel smo dali jedna gol, tako da ne možemo biti zadovoljni sa tim. Pogotovo kako se odvijao drugi dio utakmice, što smo došli do peteraca i da se žalimo “penali lutrija”. Imali smo priliku da osvojimo sedmo mjesto”, kazao je Gojković za RTCG, pa komentarisao cijeli turnir, gdje su njegovi izabranici upisali dvije pobjede i pet poraza, od toga dva na peterce.

“Ne mogu zamjeriti nikom na pristupu. Energija dobra, povratak, plivanje, ali moralo je biti mnogo boljih rješenja u tom momentu, al eto vidjećemo za ubuduće”.

“Mi smo pobjedili samo dvije utakmice, dvije nerješeno i izgubili tri. Ali smo ta dva neriješena izgubili na penale. Bile su važne i jedna i druga i sa Srbijom, ova danas manje važna, ali važna zbog prestiža i pobjedničkog mentaliteta. Što se tiče igre bilo je onako kako treba. Poslije prošle godine gdje nijesmo parilali najboljim svjetskim ekipama sad sa svakim smo bili u egalu, osim sa Italijom gdje smo loše krenuli u utakmicu”.

Velika propuštena prilika je bio meč sa Grčkom.

“Moramo da dođemo do toga da pobjeđujemo. Neke ekipe su čekale po sedam, osam godina, ovako slično da počnu da pobjeđuju. Kada se pobjedi počne i ta ekipa da ima… bila je to poslije Hrvatske neka vjera i prilika velika protiv Grčke mislim da smo imali veliku šansu, ali definitivno izubili smo nekoliko utakmica u tim neizvjesnim završnicama i moramo to prelomiti, jer šanse stvaramo. Da smo bili inferiorni pa bi onda mogli da kažemo kao prošle godine da nijesmo imali priliku, sad smo imali priliku”.

Gojković se na kraju osvrnuo i na malu minutažu Bogdana Đurđića, kao i na kraj reprezentativne karijere Uroša Čučkovića, kojem je SP u Fukuoki bilo posljednje.

“Pa dobro u maju kad se već znalo da je 15 igrača, obavio sam sastanak i rekao da budu svi spremni, da budu dio ekipe, da ćemo tražiti najbolja rješenja u tom momentu. To je bila moja procjena za način igre koji smo gajili. Mislim da smo igrali dobro. Čučković se oprašta, da mu se zahvalim jer je znao da zavšrava karijeru i izrazio je želju da igra ovo lejto. Da mu se zahvalim sve što je dao crnogorskom vaterpolu, prethodnih 10, 12 godina koliko je član seniorske reprezentacije, prije toga i kroz druge, jedno izuzetno ponašanje i karijera, bili smo blizu da njegovu karijeru završimo sa dosta većim uspjehom i zbog toga mi je žao”, kazao je Gojković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *