Vaterpolisti stigli u Fukuoku, Gojković: Imamo kvalitet da se suprotstavimo najboljima

Ajkule su trenirale u Kašivazakiju, a prvi meč igraju u ponedjeljak protiv autsajdera grupe, selekcije Južne Afrike.

foto: Krsto Vulović

Vaterpolisti Crne Gore odradili su prvi trening u Fukuoki, gdje će sjutra početi Svjetsko prvenstvo.

Ajkule su trenirale u Kašivazakiju, a prvi meč igraju u ponedjeljak protiv autsajdera grupe, selekcije Južne Afrike.

“Uradili smo sve što smo planirali. Imali smo izuzetan ambijent u Kašivazakiju, sve uslove, imali smo I trening mečeve sa selekcijom Srbije i mislim da ekipa ide u pravom smjeru. Zadovoljni smo svime što smo uradili prve sedmice u Japanu, koja je bila i prva faza prilagođavanja na vremensku razliku”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

On je istakao da su igrači napredovali na individualnom planu u odnosu na prošlu godinu.

“Podigao se individualni kvalitet, ali, prije svega, moramo da imamo energiju i koheziju svih igrača, a to smo imali tokom priprema. Ako nas to bude krasilo, možemo da napravimo dobre stvari”, naglasio je selektor.

“Još nemamo toliko velikih i ključnih utakmica, još je ovo mlada ekipa, ali mislim da se igrači približavaju godinama zrelosti, da su u klubovima skupili važne mečeve, tako da se nadam da će sve to da se akumulira na ovom prvenstvu”, dodaje Gojković, koji očekuje prave stvari od drugog meča.

“Kroz utakmicu ćemo osjetiti i atmosferu na bazenu, radili smo i malo jače prethodnih dana, računajući da ćemo svježinu dobiti od drugog kola”, kazao je Gojković.

U grupi su još Srbija i Španija. Pobjednik ide u četvrtfinale, drugoplasirana i trećeplasirana selekcija u razigravanju za plasman među osam najboljih igraju protiv ekipa iz grupe C, u kojoj su Mađarska, Hrvatska, Japan i Argentina.

“Naš cilj je da budemo među osam, želja je da dođemo do polufinala, koje vodi na naredno prvenstvo u Dohu, stremimo i ka tome da dođemo i do finala, do mjesta koje vodi na Olimpijske igre. Vjerujemo da imamo kvalitet da se suprotstavimo najboljima, ako budemo blizu našeg maksimuma”, rekao je Gojković.

Meč sa Južnom Afrikom igra se u ponedjeljak od 10:30 časova po našem vremenu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *