Radulović: Brine me realizacija, protiv Češke da odigramo takmičarski meč

Radulović ističe da očekuje dobar meč od onih koji startuju, jer se ističu na treninzima.

foto: FSCG

Miodrag Radulović na konferenciji za novinare pred prijateljski meč sa Češkom ponovio je da je zadovoljan izdanjem svog tima u meču sa Mađarskom.

Sokoli su treću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrali bez golova protiv nosioca grupe, a Radulović očekuje da bod na težini dobije u septembru, ali i nakon sjutrašnjih utakmica kada igraju Bugarska i Mađarska, odnosno Srbija i Litvanija.

“Ovaj bod dobija na težini zbog načina na koji je ostvaren. Bili smo bolji po broju šansi i broju kornera. Nijesmo uspjeli da postignemo gol i slika bi bila bolja. Čestitam igračima na prikazanoj igri, protiv tima koji je 33. Na UEFA listi. Možemo da žalimo što nijesmo postigli gol i ja sam ponosan kako su odigrali utakmicu protiv favorizovanog protivnika”.

“Mislim da će bod koji smo osvojili sjutra dobiti na značaju. Mi nijesmo imali toliko sreće, ali nadam se da će nam za trud i želju biti nagrađeni u septembru i novembru”, smatra Radulović.

Zadovoljan je reakcijom publike, čiju podršku očekuje i protiv Češke.

“Reakcija publike govori kako smo odigrali, njih ne možete prevariti. Prepoznali su da smo bili bolji i način na koji smo igrali. Navijači su nam itekako potrebni i zahvalan sam na podršci jer ovi momci to zaslužuju. Treba nam kult reprezentacije, da se dolazi zbog svojih igrača, a ne protivnika. Očekujem dobru posjetu protiv Češke”.

A u duelu sa timom koji nas je četiri puta savladao, Radulović će zbog povreda i umora nakon duge sezone biti bez sedam igrača. Najavio je da će meč početi Stefan Mugoša, koji ne igra u Kobeu.

„Oslobođeni su Vešović, Šćekić, Raičković, Vujačić, Hakšabanović, Šipčić i Jovović.

“Nažalost Mugoša je prelaskom u Japan izgubio status ne samo prvotimca, već ga često nema ni u protokolu. On i dalje trenira marljivo i sigurno da ga treba očekivati od starta”.

Radulović ističe da očekuje dobar meč od onih koji startuju, jer se ističu na treninzima.

“Praveći analizu, četiri puta smo igrali sa njima i četiri puta smo poraženi bez postignutog gola. Zato moramo da odigramo takmičarsku utakmicu, uz igrače koji su praćeni. Momci koji su dobro trenirali i ponašali će dobiti šansu i siguran sam da će opravdati”.

Crna Gora ima probleme u realizaciji napada, u dva meča sa Srbijom i Mađarskom kod kuće je postigla tek gol.

“Brinem zbog realizacije, ali stvaramo šanse. Realizacija će doći mirnoćom. Imamo i previše naboja u takmičarskim utakmicama. Prihvatam sugestije i kritike, ali vidjeli ste da smo u drugom poluvremenu nastavili da igramo i tražili pobjedu. Najpravednije bi bilo da smo tada postigli gol. Ekipa je napredovala u odnosu na meč sa Srbijom, da smo tada sačuvali mrežu sada bi imali pet bodova i bili na čelu”, zaključio je Radulović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *