Janković: Motiv ne izostaje, želimo da se revaširamo Češkoj (VIDEO)

Jedan od onih koji je nezamjenjiv u sistemu selektora je Marko Janković. As Qarabağa na današnjoj konferenciji za novinare komentarisao je i meč sa Mađarskom, koji su Sokoli odigrali neriješeno 0:0.

foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u utorak će dočekati Češku, a prijateljski meč poslužiće selektoru Miodragu Raduloviću da pruži šansu igračima koji nijesu dobijali mnogo minuta na terenu.

Jedan od onih koji je nezamjenjiv u sistemu selektora je Marko Janković. As Qarabağa na današnjoj konferenciji za novinare komentarisao je i meč sa Mađarskom, koji su Sokoli odigrali neriješeno 0:0.

„Mislim da smo odigrali jednu taktički dobru utakmicu. Ako treba za nečim da žalimo, to su neiskorištene šanse. Mislim da bi rezultat 1:0 bio fer, ali ne treba da se vraćamo na to. Pokazali smo da možemo da igramo sa njima, imamo borbenost koja nas krasi i treba da nastavimo u tom ritmu. Svi smo tu, septembarski mečevi će dosta toga riješiti i vidjećemo kako će stanje na tabeli biti nakon tih duela“, kaže Janković.

Dvadesetosmogodišnji vezista ističe da za reprezentaciju ne postoje prijateljski mečevi, te da ko god bude na terenu daće sve od sebe za pobjedu.

„Motiv za reprezentaciju ne može da nedostaje. Ove utakmice koristimo da selektor proba nove sisteme i igrače i definitivno da će moci koji dobiju šansu biti maksimalno motivisani. Ponavljam, to ne znači da rezultat nije bitan, jer prijateljske utakmice ne postoje kada je reprezentacija u pitanju. Treba svi da se dokazujemo i da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat”.

Češka u Podgoricu stiže bez sedam igrača, predvodiće ih West Hamov Tomas Souček.

„Svaka reprezentacija ima određeni kvalitet. Mi ne možemo da potcijenimo nikoga, ulazimo ozbiljno i spremno u utakmicu. Igrali smo ranije sa njima, nije bio pozitivan rezultat tako da ćemo pokušati i da se revanširamo“, zaključio je Janković.

Meč Crne Gore i Češke igra se od 18 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *