Radulović: Mudrije i koncentrisanije nego protiv Srbije, krucijalna tri boda (VIDEO)

Crna Gora je u prvom kolu pobijedila Bugarsku u Razgradu, onda odigrala dobar meč sa Srbijom, ali je poklekla u finišu. Napadač Juventusa Dušan Vlahović sa dva gola donio je svom timu pobjedu.

foto: FSCG

Fudbaleri Crne Gore okupili su se u Podgorici gdje će prvim treningom večeras od 19 časova započeti pripreme za meč sa Mađarskom.

Dio reprezentativaca je već trenirao u Podgorici, no selektor Miodrag Radulović sada ima kompletan tim na raspolaganju, i počinje “misiju Mađarska”, gdje poraz nije opcija.

„Mađarska je još jedan favorit u grupi. Spremamo se i želimo da ostvarimo više nego u meču sa Srbijom. Ta utakmica će nam biti vodilja kako treba da igramo, ali želimo rezultatski više. Treba da nadogradimo kvalitet, da budemo koncentrisaniji i namazaniji, da igramo na rezultat. Dobar utisak je džaba ako ne osvojite bodove. To se jedino broj i to vodi na veliko takmičenje“, istakao je da današnjem brifingu sa medijima selektor.

Crna Gora je u prvom kolu pobijedila Bugarsku u Razgradu, onda odigrala dobar meč sa Srbijom, ali je poklekla u finišu. Napadač Juventusa Dušan Vlahović sa dva gola donio je svom timu pobjedu.

„Moramo da budemo mudriji, koncentrisaniji i sve će biti podređeno rezultatu. Umjetnički dojam što bi se reklo je nešto što je dobro, ako možemo da igramo odlično i uzmemo bodove, odlično, ali prevashodno ćemo da se borimo za tri boda koja su krucijalna“, kaže Radulović.

Mađari su odigrali jedan meč u martu, eventualnom pobjedom u Podgorici već bi napravili veliki korak ka Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Ujedno, poraz bi značio praktično gubitak šansi za odlazak na EURO za Sokole…

Svjestan važnosti subotnjeg duela je i sam selektor.

„Trenutak je koji može da odredi dalji tok kvalifikacija. Ovaj meč će pokazati da li naš tim ima kvalitet da se bori za odlazak na Evropsko prvenstvo. Ja sam siguran da može i trudićemo se da to pokažemo na terenu“, istakao je Radulović, koji je saopštio i da će Sead Hakšabanović biti spreman i priključiće se večeras našem timu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *