Jako i hrabro na favorita

Sezona u regionalnoj ligi mogla bi da se završi večeras, ekipa Duška Ivanovića je veliki favorit, a u januaru je slavila sa 20 razlike u Morači.

foto: Dragana Stjepanović, ABA liga

Košarkaši Budućnost Volija večeras će u Morači dočekati Crvenu zvezdu, u drugoj utakmici polufinalne serije ABA lige.

Plavi su doživjeli debakl u prvom meču u Beogradu, izgubili 38 razlike što jasno govori kakav meč je odigrala četa Petra Mijovića.

Sezona u regionalnoj ligi mogla bi da se završi večeras, ekipa Duška Ivanovića je veliki favorit, a u januaru je slavila sa 20 razlike u Morači.

Da se ne ponovi novi debakl od velikog rivala, te da se ostvari trijumf, mora da se odigra mnogo fizički jače i hrabrije, smatra strateg plavih.

“Mislim da je vrlo važno da shvatimo da se u Beogradu desio jedan težak poraz, razlika koja sigurno nikome nije prijatna. Način na koji smo odigrali, način na koji smo odgovorili na Zvezdinu agresiju, na taj neki osnovni kvalitet koji oni imaju, sve je to otišlo u jednom pravcu kojim mi nijesmo ni najmanje zadovoljni”, smatra Petar Mijović i dodaje:

“Međutim, to je na kraju 1 – 0 u seriji, pobjeda od pola koša, pobjeda od 38 razlike, sve se to broji 1-0. Ozbiljan je broj velikih stvari koje smo radili ispod svakog nivoa. Mi moramo da odgovorimo prevashnodno fizički mnogo bolje nego što je to bio slučaj u Beogradu, da izađemo mnogo hrabrije, da izađemo intenzivnije i da pokušamo da odigramo jedan dobar meč, jedan otvoren meč u kojem želimo da tražimo svoje šanse za pobjedu”.

Duško Ivanović ponovo će se vratiti u Moraču, u januarskom duelu doživio je ovacije, a očekuje teži meč nego što je odigran prije devet dana.

“Očekuje nas novi meč protiv Budućnosti, kluba koji poštujemo i protiv tima protiv koga nas očekuje u utorak težak posao. Odigrali smo odličnu utakmicu u Beogradu, ali sada igramo na gostujućem terenu gdje će košarkaši Budućnosti imati podršku, a sigurno će odigrati vrlo angažovano jer rezultat prve utakmice nije realan pokazatelj njihovog kvaliteta. Idemo da odigramo čvrsto, dobro, sa puno energije i sa željom da pobjedimo”, kazao je Ivanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *