Popović: Mi i Srbija smo favoriti i odlučivaćemo o prvom mjestu

Jasno je da će lavice i selekcija Srbije voditi glavnu borbu, smatra selektorka Bojana Popović.

foto: Stefan Ivanović, RSCG

foto: Stefan Ivanović, RSCG

Rukometašice Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će 2024. godine biti održano u Švajcarskoj, Austriji i Mađarskoj igraće u grupi 6 protiv Srbije, Turske i Bugarske.

Prve dvije ekipe iz osam kvalifikacionih grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije izboriće plasman na EHF Euro 2024.

Jasno je da će lavice i selekcija Srbije voditi glavnu borbu, smatra selektorka Bojana Popović.

“Realno je da smo uz Srbiju favoriti kvalifikacione grupe i da će naši međusobni dueli odlučivati o prvom mjestu. Srbija je igrala protiv Turske u baražu za Svjetsko prvenstvo i u tom dvomeču koji je odigran nedavno vidjelo se kolika je razlika između tih timova, odnosno da je Srbija mnogo bolja”, ističe selektorka.

“Mnogo je vremena do oktobra i početka kvalifikacija, prvo moramo da vidimo raspored, ali jasno je da će ti mečevi u kvalifikacijama biti značajni, jer će nakon njih uvijek uslijediti neki važan izazov. U oktobru naime, imamo kvalifikacione mečeve koji su priprema za Svjetsko prvenstvu, dok u februaru imamo dva duela koji su uvertira za olimpijski kvalifikacioni turnir. Turska i Bugarska su po kvalitetu iza nas, ali sigurno je da će biti borbene i da se neće predavati, jer je Evropsko prvenstvo prošireno i svako vidi svoju šansu”, dodaje Popović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *