Božović, Ševaljević i Radović: Veliki uspjeh, možemo da igramo sa bilo kojom ekipom na svijetu

foto: Stefan Ivanović

Pobjeda i prenešeni bodovi su najvažniji, a vjera postoji da Crna Gora može da igra sa bilo kojom ekipom svijeta.

Tako bi se mogle sumirati izjave koje su nakon meča za RTCG dali bekovi Miloš Božović i Vasko Ševaljević, te krilo Mirko Radović.

“Ne bih komentarisao individualnu igru jer je nevažno. Najvažnije je da je pobjeda ostvarena i da idemo dalje”, kaže Miloš Božović.

Za dva dana je protivnik Francuska.

“Imamo sa njima iskustvo sa prošlog prvenstva kada smo bili u silaznoj putanji što se tiče forme. Ako budemo pravi, možemo da igramo sa bilo kojom ekipom”, zaključuje.

Nije Crna Gora briljirala, ali prenosi dva boda u glavnu fazu.

“Velika pobjeda, ne rezultatski svakako. Veliki broj golova sa dosta lošim odbranama na obje strane. Moj utisak je da smo potcijenili Čile iako smo pričali i to nijesmo željeli. Iz ovakvih mečeva se dosta može naučiti. Ostaju dva boda u glavnu fazu i vidjećemo koliko tamo možemo”, dodaje kapiten Ševaljević.

“Kada igrate protiv ovakvih protivnika očekujete lagane pobjede, pa kad se pobijedi sa par golova razlike čini se da ste igrali loše”, ističe iskusni bek.

Tri meča, tri jaka protivnika čekaju “lavove”. Prvo Francuzi, zatim Poljaci, a onda i Slovenija.

“Biće to teške utakmice, imamo iskustva takvih utakmica. Na nama je da damo sve od sebe, da vidimo šta će biti sa Grbovićem koji je dobio udarac jer nam je bitan igrač u ekipi”.

Krilo Pelistera Mirko Radović obećava da će, šta god se desi, ostaviti maksimum u glavnoj fazi.

“Ovo je veliki uspjeh za nas, ostvarili smo zacrtano. Mi uvijek obećamo maksimum i idemo uz neki zdravi pritisak. Igranje za svoju zemlju je najveća čast i zato ćemo uživati, ali i dati srce na terenu”, zaključio je Radović.

foto: Stefan Ivanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *