Kraj CRNA GORA 30-23 ŠPANIJA: Fantastične “lavice” slavile u sjajnoj atmosferi, bravure Marine Rajčić

foto: EHF, Kolektiff

Rukometašice Crne Gore u Morači pred nešto preko 3.000 gledalaca savladale su Španiju , i na sjajan način počele Evropsko prvenstvo čiji domaćin grupe D je Podgorica.

Fantastičan meč odigrala je ekipa Bojane Popović, na golu je briljirala Marina Rajčić, a odbrana je bila gotovo pa savršena, pa ni veliki broj grešaka u napadu, prije svega u prvom poluvremenu, nije doveo u pitanje trijumf pred domaćom publikom.

Svečanost za legende

Rukometni savez Crne Gore prije meča priredio je svečanost, na kojoj je predsjednik Petar Kapisoda Andrei Klikovac i Katarini Bulatović uručio uokvireni dres, što je ozvaničilo njihovo povlačenje iz nacionalnog tima.

Obje igračice bile su dio tima koji je osvajao medalje. Bulatović ima srebro sa Olimpijskih igara i zlato sa Evropskog prvenstva u Beogradu, dok je Klikovac bila dio tima koji je osvojio šampionat kontinenta.

Kontrola u prvom poluvremenu, Rajčić “vadila” iz krize

Prvi gol na utakmici i ovom EHF Euru postigla je Đurđina Malović, nakon asistencije Milene Raičević. Uslijedio je i pogodak Ivone Pavićević, a onda je zicer pivotkinji Cissokho skinula Rajčić, bacila loptu u kontru Brnović koja je donijela startnih 3:0.

Crna Gora je dubokom odbranom 6-0 na startu potpuno zaustavila niske igračice Španije, koje nijesu uspjevale da kreiraju dobre akcije za krila, pa je to kompenzovalo veliki broj grešaka u napadu – čak 12 nakon 30 minuta.

Prvi gol ekipa Ignacia Paredesa postigla je u sedmom minutu, kada je nakon kontre poslije greške Jauković pogodila Barbosa.

Rajčić je sjajno ušla u meč, skinula i penal Barbosi, Jauković je pogodila drugi put, pa je Crna Gora povela 6:1, a selektor Španjolki morao da zatraži tajm-aut nakon samo deset minuta meča.

Vezala je nakon tajm-auta Španija tri gola. Pogađale su Cissokho, Barbosa i Campos, zicer je odbranila Rajčić, a onda iz kontre svoj prvi gol na turniru postigla Jovanka Radičević.

Pogodila je nakon sjajne asistencije Raičević Ema Alivodić za 8:4, ali je -2 Španiji vratio duo Jimenez-Arrojeria, pa je prvi tajm-aut nakon 22 minuta igre zvala Popović.

„Lavicama“ je prijao minut odmora, pošto su golovima Đine Jauković, Tatjane Brnović i Jovanke Radičević nakon sedmerca otišle na maksimalnih 11:6!

Nekolike greške u napadu dopuštaju Španiji da se vrati u duel i stigne do 11:9, a Marina Rajčić je morala da spašava potpuni povratak ekipe Paredesa.

Nakon 30 minuta Crna Gora ima 12:9 uz sjajnu partiju Marine Rajčić koja je na 50% odbrana – 8/16.

Španiji ni šansa za povratak

Drugih 30 minuta golom otvara Barbosa, ali odmah odgovara Milenra Raičević, a onda i asistira Đini Jauković koja od stative trese gol Castellanos, koja je na kraju prvog dijela zamijenila povrijeđenu Navaro.

Nakon isključenja Cissokho Radičević lobom stiže do trećeg gola i donosi nam ponovo +5 – 15:10. Imale su „lavice“ zicer i za 16:10, ali je šut Malović odbranila Castellanos.

Španjolke sustigle do 16:12, ali su „lavice“ sa tri vezana gola otišle do 19:12 na 18 minuta do kraja meča i tu odagnala sve sumnje u vezi pobjednika utakmice.

Ekipa koja je znala da nanese Crnoj Gori bolne poraze nije imala šansi da se vrati u meč, pa je ekipa Bojane Popović upisala sigurnu i ubjedljiv pobjedu u sjajnoj atmosferi u Morači.

Najefikasnije u našem timu bile su Radičević i Jauković sa pet golova. Po četiri su postigle Malović i Brnović.

Rajčić je meč završila sa 10 odbrana.

foto: EHF, Kolektiff

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *