Dilan Prašović protiv Čeha traži povratak na pobjedničke staze

Crnogorski profesionalni bokser Dilan Prašović boriće se osmog novembrea u srbijanskom Ubu protiv Čeha Pavela Soure.

Prašović je nakon 15 pobjeda u isto toliko mečeva doživio tri vezana poraza – dva u borbama za pojaseve od Britanaca Okoliea (najbolje rangirani borac kruzer kategorije na svijetu) i Chamberlaina, te u maju ove godine od Rusa Papina.

Dvadesetsedmogodišnji Novljanin je promijenio kategoriju, pa se će boriti u super teškoj, a za duel sa borcem koji ima 15 pobjeda i 12 poraza priprema se u Srbiji.

„Dobro sam se spremao prethodna dva mjeseca u Herceg Novom. Odlučio sam da pređem u super tešku kategoriju, zato što se najbolje osjećam sa standardnom kilažom od 105 kg. Mislim da će mi to donijeti prednost. Ovaj meč jedva čekam”, poručio je Prašović.

“U prethodnom periodu imao sam poteškoća sa jetrom koje su uspješno sanirane. Fokusiran sam na treninge, trenutno sam na pripremama u Beogradu. Konačno osjećam da imam podršku pravog stručnog tima. Redovno radim i sa sparing partnerima. Na meni je da ovom pobjedom dam sebi vjetar u leđa za buduće uspjehe i nove saradnje”.

Na BoxRecu, koji prati bokserske mečeve širom svijeta, te vodi najvalidniju rang-listu boksera Prašović je i dalje u među kruzer boraca svijeta, a cilj mu je da naredni meč odradi u Herceg Novom.

Vrijedi pomenuti da je Sour boksovao i protiv brata Tysona Furyja.

Borba Prašovića i Soura biće dio manifestacije Memorijala “Profesor dr. Miroslav Popović”.

foto: privatna arhiva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *