Rukometašice počele pripreme za Evropsko prvenstvo

foto: Stefan Ivanović, RSCG

Crna Gora će od 5. novembra u Podgorici u okviru grupe D igrati protiv Španije, Njemačke i Poljske na Evropskom prvenstvu.

Počele su pripreme za izazov koji „lavice“ već duže vrijeme očekuju s nestrpljenjem – od 5. novembra u Podgorici će u okviru grupe D igrati protiv Španije, Njemačke i Poljske na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini još Slovenija i Sjeverna Makedonija.

Sjajna atmosfera vladala je na prvom treningu uoči smotre najboljih selekcija Evrope koja predstavlja krunu ove generacije, jer bi za neke igračice ovo moglo da bude i posljednje veliko takmičenje u dresu sa državnim grbom.

Uz činjenicu da će utakmice grupne faze igrati pred svojim navijačima, Jovanka Radičević i saigračice svjesne su kakav izazov ih očekuje, te kakva euforija će vladati od 5. novembra u našem glavnom gradu.

Na prvom treningu, selektorka Bojana Popović nije mogla da računa na Radičević, Milenu Raičević i Đurđinu Jauković, koje su dobile poštedu, ali bi nacionalni tim već sjutra trebalo da trenira u kompletnom sastavu.

Za „lavice“ će to biti sedmo učešće na prvenstvima Evrope i to u godini u kojoj se obilježava jubilej – 10 godina od osvajanja titule šampiona Starog kontinenta.

foto: Stefan Ivanović, RSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *