Radulović o haosu protiv Finske: Tenzija, prevelika želja, poslali smo ružnu sliku

foto: FSCG

Crna Gora u meču sa Finskom poslala je ružnu sliku o svom nacionalnom fudbalskom timu, kazao je selektor Miodrag Radulović.

On je nakon meča rekao da su tenzije i želja doveli do čudnog meča koji je viđen pod Goricom, a čiji epilog još uvijek nije poznat. Finci su se naime žalili na rasističke uvrede upućene Glenu Kamari od navodno jednog našeg fudbalera, a UEFA je otvorila istragu.

“Sinoć se, nažalost, vidjelo šta sve može da se dogodi u 90 minuta, kada se u meč uđe pod tenzijom i velikom, možda i prevelikom željom da priču završimo pobjedom i drugim mjestom u jakoj grupi”, kaže Radulović, prenose Vijesti.

“Poslali smo ružnu sliku, ispalo je da smo nedisciplinovana ekipa, ali na sve je to uticao tok utakmice, čudan kriterijum, rano isključenje, a nervoza je rasla kako je vrijeme odmicalo i kako smo vidjeli da nam izmiče cilj koji smo imali. Igrali smo od 17. minuta sa igračem manje, vremenski uslovi su bili loši, mnogo toga se poklopilo, a nismo uspjeli ni da potisnemo poraz u Zenici”, dodaje selektor “sokola”.

I sam Radulović je isključen, kaže ne zbog prigovora, već napuštanja prostora za trenere.

“Što se mog isključenja tiče, napustio sam dozvoljen prostor, jer sam vidio da je Đurđević u sukobu sa sudijom, kako bih pokušao da ga smirim i da spriječim da dođe do težeg incidenta”.

Iskusni stručnjak kaže da je tim imao mnogo problema sa povredama, igračima koji nijesu bili u formi, a osvrnuo se i na slučaj Osmajić.

“Za sve važe ista pravila, disciplina je osnov svega. Kada mogu da ih poštuju najstariji i najiskuniji, mogu svi. Ne bih od toga pravio veliku priču, siguran sam da će to biti dobra lekcija”.

Radulović je sredinom poluvremena iz igre povukao kapitena Jovetića, što je bilo iznenađenje – kaže, uz dogovor sa njim.

“Planirano je bilo da igra 45 minuta u Zenici, a igrao je 70-ak. Po onakvom vremenu, sa igračem manje, a i on je imao žuti karton – trebalo je drugačije da se postavimo, nema ništa sporno. On je kapiten i vođa reprezentacije, to će i ostati”.

Kada se sve sabere, Radulović kaže da je utisak ovog ciklusa da Crna Gora nije, ili još nije takmičarski zrela ekipa.

“Kvalitet nije sporan, niti talenat, ali moramo da se takmičimo. Trebao nam je jedan bod za drugo mjesto iz dva meča, protiv BIH su nam odgovarala dva od tri rezultata. Nijesmo uspjeli, to moramo da ispravimo. Vidjeli smo i ko može da istrpi pritisak ovakvih mečeva, a ko ne može. Nijesmo uspjeli da odgovorimo, mislim da je riječ o psihološkom aspektu”, ističe Radulović.

Do kraja godine Crna Gora će odigrati dva prijateljska meča, sa Slovačkom i Slovenijom u novembru, a 9. oktobra saznaće rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

“Ostaje gorak utisak kraja ovog ciklusa, ali moramo i možemo da gledamo pozitivno pred obaveze koje slijede”, zaključio je Radulović.

foto: FSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *