Jovetić: Fudbal nije mogao da se igra po ovakvom terenu, rezultat je na kraju OK; Kljajević: Mnogo je teško

foto: RTCG

Razočaranje u redovima Crne Gore nakon poraza od Finske u posljednjem kolu Lige nacija.

Pomoćni trener Srđan Kljajević kazao je da je bilo teško izbjeći poraz, nakon što su “sokoli” ostali sa desetoricom poslije tek 17 minuta igre i isključenja Tomaševića.

“Način na koji smo izgubili, mnogo je teško. Borili smo se, u prvom poluvremenu držali koliko smo mogli. Uveli su napadača na poluvremenu poslije isključenja našeg štopera i tu je sve bilo gotovo. Prinudne izmjene su sve poremetile, bilo je teško igrati sa igračem manje na ovakvom terenu, protiv ovakvog protivnika”.

Kljajević je prokomentarisao i situaciju sa Milutinom Osmajićem.

“Desilo se to što su napisali mediji. Tačno tako i ništa drugo. Pravila se znaju, nijesmo djeca. To se uči u pionirima i ništa specijalno nije bilo”.

On se zahvalio navijačima, koji su po velikom nevremenu bodrili momke u crvenom.

“Sve čestitke ljudima koji su došli po ovakvom vremenu. Svaka čast navijačima”.

Stevan Jovetić nije htio mnogo da komentariše suđenje, ali je istakao da je sudija morao da donese drugačije odluke na startu meča.

“Uslovi u kojima smo igrali su bili veoma loši. Uprkos tome ušli smo super u utakmicu, imali šansu i inicijativu. Vidjeli ste šta se desilo, dva žuta u pet minuta, jedan mora da se progleda kroz prste. Teren je bio u stanju u kojem se ne može igrati fudbal. Na kraju smo dali sve od sebe da sačuvamo nulu, nijesmo uspjeli, ali na kraju krajeva mislim da je ovo OK rezultat i idemo dalje“, kazao je kapiten u izjavi za RTCG.

Jovetić je rano izašao, već poslije pola sata igre.

„Htio sam da igram, ali je tim na prvom mjestu i šef je tako odlučio. Uslovi su bili takvi da je bolje bilo da uđe zadnji vezni i da se bori“.

Propuštena je još jedna šansa da Crna Gora priđe velikom takmičenju.

„Falilo je da budemo kompletni i na okupu sa čim se godinama unazad borimo. Nadam se da će nam se namjestiti u budućnosti”, zaključio je fudbaler Herthe.

foto: RTCG, screenshot

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *