Radulović: Pobjeda bi označila ciklus uspješnim, želimo da se revanširamo Fincima

foto: FSCG

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović na današnjoj konferenciji za novinare pred sjutrašnji meč sa Finskom ponovo se dotakao bolnog poraza od Bosne i Hercegovine.

“Sokoli” su u Zenici ostali bez šanse da osvoje prvo mjesto u grupi, tako izbore plasman u A Ligu nacija, čak 3.000.000 eura. Šansa za play-off za odlazak na Euro teoretski još uvijek nije izgubljena, ali iskusni stručnjak i dalje teško pronalazi objašnjenje za očajan nastup na Bilinom polju, posebno u prvih 45 minuta.

“Stvar je psihološkog problema i za dublju analizu. Poslije pozitivnog rezultata, kad treba da se se ostvari korak više, mi napravimo korak unazad. Ne dešava se to samo ovj generaciji, to pamtim od formiranja selekcije i onog čuvenog baraža, ima tih utakmica. Zašto je to tako je, ponavljam, za dublju analizu”, kaže selektor, te dodaje:

“Osjeća se da činjenica da nijesmo bili na velikom takmičenju podsvijesno pritiska ekipu. To i jedino može biti neki logičan odgovor na ovakve igre u utakmicama velikog značaja. Imali smo izvanredan doček i gostoprimstvo. Dva rezultata su nam odgovarala, imali smo sve uslove, ali mora biti da je pritisak i ogroman ulog učinio svoje. Mi u stručnom štabu nijesmo stavljali pritisak na igrače, a riječ je o iskusnim momcima”.

“To što je bilo u Zenici moramo da ostavimo sa strane, u fudbalu postoji samo danas i sjutra. Ne smijemo da dopustimo da nam ta utakmica poremeti dobru partiju u sjutrašnjem meču”, ističe Radulović.

Selekcija Markkua Kanerve je u petak odigrala 1:1 sa Rumunijom, pa ih čeka borba za opstanak u B Ligi nacija. Bosna i Hercegovina nakon trijumfa nad “sokolima” u Zenici ide u A Ligu nacija, pa bez rezultatskog imperativa putuje za Rumuniju.

“Mi želimo da Ligu nacija završimo pobjedom. Pored drugo mjesta i potencijalnog play-offa za odlazak na Euro, želimo da im se i revanširamo. Izaći će najbolji i najspremniji, koji mogu da izdrže teret jakog ritma sa dvije utakmice u četiri dana. Ima pražnjenja, očekuje nas težak protivnik sa uigranim sistemom 3-5-2 koji igraju dugo zajedno. Optimista sam, siguran sam da će momci dati sve od sebe da se sjutra radujemo”.

A među “najboljim i najspremnijim” neće biti Marušića, te ranije odsutnih Savića i Krstovića. Trijumf nad Fincima bio bi, kaže Radulović, dobar način da se okonča ciklus, te bi bili ispunjeni ciljevi postavljeni pred ovo UEFA takmičenje.

“Konačnu analizu daćemo sjutra poslje utakmice. Kada gradite tim i imate viziju, kao što smo mi imali, a to je da proširimo roster tima i ostanemo u B Ligi nacija, onda smatram da je junski ciklus bio dobar i nadam se da ćemo sjutrašnjom pobjedom ovo završiti zadovoljni. Ako budemo bolji u mini-ligi od dvije ekipe koje su bolje rangirane od nas, mislim da će to biti uspjeh”, zaključio je Radulović.

foto: FSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *