Janković: Svi mi želimo na veliko takmičenje, grb i navijači traže da idemo uvijek na pobjedu

foto: FSCG

Marko Janković bio je jedan od najboljih igrača u lošem izdanju crnogorskog tima na Bilinom polju u petak protiv Bosne i Hercegovine.

Vezista Qarabaga na današnjoj konferenciji za novinare pred duel sa Finskom kazao je da će “sokoli” ići na pobjedu.

“Svakako da je važna utakmica sjutra. Sportski motiv je uvijek tu, bez obzira što su neke utakmice važnije više ili manje. Kod fudbalera mora da postoji motiv da pobijede zbog sebe, grba koji nose i na kraju krajeva publike koja dolazi da nas podrži“.

Finska je u prvom meču u Helsinkiju u junu lako savladala tada praktično rezervni tim Crne Gore, gdje je selektor Radulović odmarao glavne igrače pred duele sa Bosnom i Hercegovinom i Rumunijom. Dvostruki strijelac je tada bio napadač danas Venezie Joel Pohjanpalo.

„Finska je dobra reprezentacija, simpatišem njihov fudbal 3-5-2 i 5-3-2 koji nije lak za igru. Ako se dobro ne postavite, možete da imate dosta problema. Očekujemo tešku utakmicu, odmorili smo i nadam se da ćemo spremni dočekati meč“, ističe Janković

Janković je nakon neuspješne avanture u Italiji pokazao kvalitet, prvo u Izraelu, a sada i u Azerbejdžanu. Dvadesetsedmogodišnji Cetinjanin jedan je od naših najboljih igrača u Ligi nacija.

„Poslije nekog perioda neigranja i kada nijesam imao najbolju situaciju u klubu logično je da sam u dobroj formi. Drago mi je što sam neke iznenadio svojim povratkom, ali sebe nijesam. Uvijek sam znao koliko vrijedim i koliko mogu. Neke stvari se ne poklope u pravom trenutku, ali reprezentacija i utakmice daju igračima priliku da mnogo dobiju. Za mene je to velika motivacija i drago mi je što javnost i stručni štab imaju takvo mišljenje. Drago mi je i da mogu da pomognem i vratim dobrim partijama. Biće i lošijih nastupa, ali uvijek dajem sve od sebe“.

Janković se nada da “sokoli” mogu otići na veliko takmičenje.

“Ne osjećam lično nikakav pritisak. Svi bi voljeli da odemo na veliko takmičenje, tu nema dileme. Da li ćemo to uspjeti, ne mogu da kažem i obećam, ali trudimo se“.

Duel Crne Gore i Finske igra se u ponedjeljak od 20:45. Sudiće ga 33-godišnji Francuz François Letexier.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *