Teniski savez: Lažne optužbe, tužićemo UTPCG

Teniski savez Crne Gore (TSCG) oglasio se povodom jučerašnjeg saopštenja Udružena profesionalnih tenisera Crne Gore (UTPCG).

TSCG navodi da je riječ o neistinama, te najavljuju krivičnu prijavu u kojoj će tražiti finansijsku odštetu.

Pročitajte i:

Saopštenje TSCG prenosimo u cjelosti.

Reagovanje na maliciozno i neistinito  saopštenje nevladine organizacije koju predstavlja Vaso Tomović.

TSCG će već sjutra podnijeti krivičnu prijavu protiv Udruženja teniskih profesionalaca Crne Gore za lažne optužbe njihovog izvršnog direktora.

Naime, TSCG kao jedna od najuspješnijih sportskih organizacija u CG je na transparentan način putem oglasa  dodijelila organizaciju fjučers turnira TK „ Bellevue“ iz Ulcinja i TK „Budva-Rivijera“ iz Budve. Shodno uslovima konkursa obaveza organizatora je da TSCG ustupi po jednu vajld kartu za glavni žrijeb i dvije vajld karte za kvalifikacije.  

TSCG je shodno izuzetnoj saradnji sa ITF (Svjetskom teniskom federacijom) uspio da dobije organizaciju navedenih turnira kao i BJKC (nekadašnjeg Fed kupa) kupa i Dejvis kupa u junu u Ulcinju, što je obradovalo ne samo ljubitelje tenisa nego  i sve ljubitelje sporta u Crnoj Gori,  izuzev navedenu NVO koja nije u teniski sport u Crnoj Gori uložila ni jedan jedini euro a u trenažnom procesu njeni osnivači  samo su papreno naplaćivali časove tenisa i nanosili nesagledivu štetu teniskom sportu.

Dakle, TSCG je svojim autoritetom i organizacijom navedenih fjučersa omogućio našim teniserima da osvoje prve profesionalne bodove upravo u Crnoj Gori bez većih troškova za putovanje i smještaj uz adekvatne vajld karte za naše najtalentovanije tenisere.

TSCG se ne bavi lažiranjem mečeva niti prodajom bilo kakvih pozivnica a zbog javnosti naglašavamo da smo na 10 pomenutih turnira od septembra do danas našim teniserima obezbjedili blizu 40 vajld karata za učešće na navedenim turnirima.

Osim za domaće turnire, TSCG našim takmičarima shodno mogućnostima obezbjeđuje i vajld karte za turnire u inostranstvu. Naša talentovana teniserka Tea Nikčević je u aprilu dobila četiri vajld karte za fjučers turnire u Grčkoj, što je pokazatelj netačnih navoda ove NVO da se vajld karte dodjeljuju samo domaćim takmičarima. Svugdje u svjetu se vrši razmjena vajld karata kako bi takmičari imali više mogućnosti da igraju na turnirima. Nama je jasno da Vaso Tomović to ne zna, jer nikada nije zaigrao profesionalni tenis, iako je osnovao udruženje teniskih profesionalaca sa samo jednim ciljem, da nanosi štetu ugledu TSCG i teniskom sportu, iz razloga što teniski sport njega ne prepoznaje kao nekog ko ima bilo kakav kvalitet ili kapacitet da bi bio uključen u rad TSCG.  

TSCG će podnijeti krivičnu prijavu za lažne optužbe i narušavanje ugleda kod nadležnog suda i zatražiti novčano obeštećenje od 20.000 € za pravno lice i 10.000 € od izvrsnog direktora. Novac dobijen ovim putem TSCG će opredijeliti za stipendije najtalentovanijim teniserima kako bi od Udruženja teniskih profesionalaca i Vasa Tomovića crnogorski tenis imao bar neku korist.

PR tim TSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *