Džikić: Mogli smo bolje, izaći ćemo da se borimo u Beogradu; Obradović: Budućnost je igrala bolje, nedopustivo je ostaviti šut za tri

foto: ABA liga

Željko Obradović bio je razočaran izdanjem svojih igrača, te istakao da je Budućnost zasluženo slavila u drugom meču polufinala play-offa.

“Čestitam ekipi Budućnosti, igrali su bolje 40 minuta. Mi smo imali šansu, odigrali katastrofalnu odbranu u posljednjem napadu i Budućnost je zasluženo slavila. Imali smo 10 promašenih bacanja, što je previše za bilo koju utakmicu, a kamoli play-off. To govori o psihi ove ekipe i to je nešto što se ne mijenja preko noći. Jednostavno ne smijete dozvoliti šut za tri poena kada vodite dva razlike i igrate posljednji napad”, kaže Obradović.

Aleksandar Džikić je bio zadovoljan borbom i protokom lopte, a u Beogradu želi da vidi isto.

“Mislim da smo mogli još bolje, naročito kada smo vodili pa čekali da prođe vrijeme i čuvali prednost. Kada pomjeramo loptu igramo bolje. Oni će u trećem meču pred punim Pionirom izaći najjače moguće, ali nama je drago da će ta jedna utakmica odrediti finalistu”.

“Ovo je takmičenje gdje moraš da imaš čvrstinu, i kada pariraš u skoku, borbi, onda možeš da dobiješ. I oni i mi možemo bolje, pa ćemo vidjeti”.

“Pritisak je na obje ekipe jer i mi i oni želimo finale. To je individualna stvar, nekim timovima odgovara nekim ne. Nema tu neke filozofije, moraš da izađeš i da se boriš. Kada daš sve od sebe, onda je u redu”, zaključio je Džikić.

foto: ABA liga

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.