Istorijska prilika: Fudbalerke danas igraju za baraž za Svjetsko prvenstvo

Naša ženska seniorska reprezentacija danas od 14 časova dočekuje Bosnu i Hercegovinu u sedmom kolu grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Utakmica na glavnom terenu Trening kampa FSCG postala je veoma važna za Crnu Goru, obzirom da je u igri baraž za odlazak na planetarnu smotru fudbala.

“Ovaj ciklus počeli smo sa ciljem da osvojimo prvi bod, a sada smo tu gdje smo. Djevojke su zaslužile da igraju ovako bitnu utakmicu i zadovoljstvo je biti akter takvog duela”, poručio je selektor Mirko Marić.

Crna Gora ima dva boda više, ali i utakmicu manje od sjutrašnjeg rivala. To daje određenu komociju i skida pritisak sa Slađane Bulatović i ekipe.

“U prednosti smo, imamo dva boda više. Ali, nema tog trenera i te ekipe koja sprema meč da odigra neriješeno. Mi se spremamo da pobijedimo, a imam pravo na svoje mišljenje i da kažem – da smo u ovom momentu bolji od BiH. Da li ćemo to pokazati, vidjećemo, ali da imamo razloga da vjerujemo, imamo”, istakao je Marić.

Naša selekcije biće oslabljena u ovom meču – nema prve golgeterke Armise Kuč, koja je postigla dva gola u pobjedi nad BiH u prvom dijelu kvalifikacija.

“Misa je povrijeđena, nema ni Medine Dešić iz Leipziga. Što je tu je, mislim da imamo dobar fond igračica, prvi put i dužu klupu. Imamo dosta igračica koje su u inostranstvu, djevojke iz naših klubova takođe napreduju i to sam im i rekao. Mislim da smo u boljoj situaciji nego ranije, a što je važno, postali smo bolja takmičarska ekipa. Sve to kada se sabere, imamo pravo da vjerujemo da možemo da pobijedimo utakmicu”, dodao je selektor.

Ulaz na utakmicu je slobodan, a sudiće je četvorka iz Jermenije, koju predvodi Sofi Torosjan. Asistiraće joj Liana Grigorjan i Liana Jagmurjan, dok će četvrti sudija biti Henrik Nalbandjan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.