Bulatović i Tičić: Begović sam određivao iznose, bahat je i neprofesionalan, a krši i zakonske propise

Proslavljeni crnogorski sportisti i osvajači najvećih medalja Anđela Bulatović i Milan Tičić obratili su se saopštenjem za medije nakon jučerašnje objave Uprave za sport, koja je donijela odluku o finansiranju sportskih organizacija.

Naša proslavljena rukometašica i trofejni rukometaš kažu da nijedan iznos koji je Komisija za raspodjelu sredstava, čiji su bili članovi, nije sadržan u Odluci.

Kažu i da je Komisija jedino nadležno tijelo za procjenu programa i utvrđivanje visine sredstava, te da su izmanipulisani od strane v.d. direktora Uprave Marka Begovića.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Proslavljeni crnogorski sportisti Anđela Bulatović i Milan Tičić izjavili su da su, kao članovi Komisije za raspodjelu sredstava sportskim savezima, bili zatečeni kada su u javnost vidjeli da Odluka koju je potpisao v.d. direktora Marko Begović ne sadrži gotovo nijedan iznos koji je navedena Komisija zvanično predala Upravi za sport i mlade.

Bulatović i Tičić su istakli da je to posebno problematično imajući u vidu da, shodno Zakonu o sportu i Pravilniku za raspodjelu sredstava sportskim organizacijama, Komisija čiji su bili članovi je jedino nadležno tijelo za procjenu programa i utvrđivanje visine sredstava za sufinansiranje sportskih organizacija, pa se postavlja pitanje zakonitosti ovakvog postupanja v.d. direktora.

Od strane v.d. direktora Uprave Marka Begovića su izmanipulisani jer im je saopšteno da za raspodjelu sredstva sportskim organizacijama imaju, kao Komisija, oko tri miliona eura, da bi gospodin Begović, nakon predatog izvještaja Komisije, protivno svim procedurama, samostalno iskorigovao iznose i opredijelio sportskim organizacijama znatno veću sumu od navedene, a da o tome uopšte nije obavijestio članove Komisije. Bulatović i Tičić navode da, po Zakonu, Uprava donosi odluku ali nigdje ne piše i da  starješina ovog organa ima pravo korigovanja tog izvještaja dok nam je navedeno postupanje dodatno zbunjujuće imajući u vidu da v.d. direktora nije nigdje naveo primjedbe na dostavljeni izvještaj Komisije, nego se čak na isti i pozvao u svojoj Odluci a suprotno njemu odredio iznose.

Kao vrhunski sportisti željeli smo da svojim radom u Komisiji damo doprinos jednom od ključnih zadataka države – finansiranju sportskih organizacija ali smo naišli na bahato i neprofesionalno ponašanje v.d. direktora Begovića koji je pokazao da ne poštuje zakonske procedure, a prije svega ne poštuje rad i trud članova Komisije. Željeli smo javnost da upoznamo da smo obmanuti, prvo za iznos koji raspodjeljujemo sportskim organizacijama, a drugo, što skoro nijedan naš predlog za sufinansiranje nije uvažen čime je u potpunosti obesmišljen rad Komisije i propisana zakonska procedura za raspodjelu sredstava sportskim organizacijama imajući u vidu da smo se pažljivo trudili da, u skladu sa propisanim kriterijumima, odradimo posao na najkorektniji mogući način vodeći se principom objektivnosti”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.