Radulović: Šipčić pokazao ogromnu želju, novi momci zaslužili pozive

fscg

Nikola Šipčić je izrazio ogromnu želju da igra za Crnu Goru, dok su Nikola Krstović, njegov imenjak Janjić i Lazar Carević svojim igrama zaslužili poziv u nacionalni tim.

To je nakon saopštavanja spisak za mečeve sa Jermenijom i Grčkom kazao selektor Miodrag Radulović.

“Nakon žrijeba grupa za UEFA Ligu nacija istakao sam da ćemo 2022. godinu iskoristiti za pripremu reprezentacije za naredne kvalifikacije i isprobavanje novih kandidata, dok ćemo ujedno voditi računa i o rezultatskom aspektu takmičenja koje je pred nama. U ostvarenju planiranog sigurno će nam pomoći i činjenica da na početku godine igramo prijateljske utakmice a ne takmičarske. Odlučili smo se da za ovo okupljanje pozovemo četvoricu igrača koji će, sigurni smo, u budućnosti značajno doprinositi igrama i rezultatima našeg tima. Golman Carević se, nakon određenog vremena bez minutaže u klubu, ustalio na golu drugog tima Barselone i ušao u formu, što mu kao izuzetno mladom i talentovanom golmanu daje šansu da konkuriše za mjesto „broj jedan“ u nacionalnom timu”.

“Nikola Šipčić je centralni defanzivac koji već treću godinu brani boje španskog Tenerifea, kojeg smo pomno pratili jer ima crnogorsko porijeklo i koji je kroz razgovore izrazio ogromnu želju da nastupa za Crnu Goru. Njegovim pozivanjem pojačaćemo konkurenciju i povećati izbor u odbrambenoj liniji naše selekcije. Vezista Sutjeske Nikola Janjić je sjajnim igrama u domaćem šampionatu i mladoj reprezentaciji zaslužio priliku za dokazivanje u seniorskoj selekciji. Ista situacija je i sa Nikolom Krstovićem, napadčem Dunajske Strede, koji je već duže vrijeme u planovima stručnog štaba A reprezetacije i koji će u predstojećim mečevima imati priliku da debituje”, kazao je Radulović.

Kormilar našeg nacionalnog tima očekuje da će novi igrači u redovima „sokola“ radom, pristupom i kvalitetom opravdati poziv za mečeve sa Jermenijom i Grčkom.

“Od sve četvorice igrača očekujem da se ravnopravno bore za mjesto sa iskusnijim reprezentativnim kolegama i da će kvalitetom, radom i pristupom opravdati ukazanu šansu. Naravno, sa njima četvoricom se ne završava spisak igrača nakoje računamo za mečeve u ovoj godini. Pratimo i analiziramo učinak svih naših igrača, sa posebnim osvrtom na mlade igrače a ovaj spisak je ujedno i jasna poruka svima da je teren i učinak igrača jedino mjerilo za poziv u reprezentaciju Crne Gore”, rekao je selektor našeg nacionalnog tima.

U odnosu na prethodna okupljanja reprezentacije nema nekoliko igrača zbog problema sa povredama ili klupskim statusom.

“Za utakmice sa Jermenijom i Grčkom na raspolaganju nećemo imati Nebojšu Kosovića i Nikolu Vujnovića koji nemaju riješeno pitanje kluba i nisu u takmičarskom ritmu. Zbog povreda dio nacionalnog tima neće biti Matija Šarkić i Ilija Vukotić – golman našeg tima ima povredu ramena, dok mladi vezista ima mišićnih problema. Martovkse mečeve ćemo iskoristiti da provjerimo nove snage pa će ovo okupljanje propustiti dvojica iskisnih igrača, Fatos Bećiraj i Marko Simić. Naravno, ne odričemo se njih dvojice, niti bilo kojeg igrača koji ima pravo nastupa za naš nacionalni tim, pa će u nastavku godine biti prilike da iskusni dvojac ponovo vidimo u dresu sa državnim grbom”, rekao je selektor.

Spisak igrača koji će konkurisati za mjesto u timu biće kompletiran nakon utakmica 26. kola Telekom 1. CFL koje se igra u subotu, 19. marta 2022. godine. Okupljanje reprezentacije i prvi trening zakazan je za nedjelju, 20. mart u 18:00 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.