Crvena zvezda se oglasila povodom skandaloznog vrijeđanja Vičevića, nijesu osudili ponašanje navijača

Vaterpolo klub Crvena zvezda oglasio se povodom skandaloznog vrijeđanja Mirka Vičevića na utakmici sa Šapcem.

Iz beogradskog kluba su se izvinili crnogorskom treneru, ali nijednom u saopštenju nijesu osudili sramni transparent svojih “navijača”.

Saopštenje BVK Crvena zvezda:

“BVK Crvena zvezda je sportska organizacija koja na prvom mjestu promoviše olimpijske vrijednosti, poštuje statutarne odluke Sportskog društva Crvena zvezda i statutarne odluke BVK Crvena zvezda koje su u skladu sa interesima Vaterpolo saveza Srbije.
BVK Crvena zvezda je prepoznala u Mirku Vičeviću legendu vaterpolo sporta koji svojim sportskim zalaganjem i autoritetom može da opravda navedene vrijednosti i ciljeve BVK Crvena zvezda u narednom periodu.
BVK Crvena zvezda snosi najveću odgovornost za pojavljivanje kluba i navijača u medijima koja nisu vezana za sport. U ime kluba i u svoje ime se članu kluba, svom klupskom kolegi i prijatelju, Mirku Vičeviću, javno izvinjavam kao i cjelokupnoj sportskoj javnosti zbog uznemiravanja i pominjanja Mirka Vičevića i BVK Crvena zvezda u medijima u kontekstu koji nije u vezi sa sportom i odgovornost preuzimam na sebe.
Navijači koji su iznijeli svoj protest u toku utakmice mirno su napustili tribine, bez incidenata ili uvreda na račun sportskih delegata, sudija i publike koja se zatekla na utakmici BVK Crvena zvezda i VK Šabac”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.