Zvanično: Budućnost dovela Jankovića i Novovića

Vezista Branislav Janković i univerzalac Ivan Novović su novi članovi Budućnosti, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Dvadesetdevetogodišnji Tivćanin je stigao nakon sezone u kazahstanskom Turanu (22 utakmice), a 32-godišnji Podgoričanin poslije polusezone u Dečiću (10 utakmica) – potpisali su ugovor na 18 mjeseci.

„Čim sam se odlučio da ne produžim saradnju sa klubom u Kazahstanu, bukvalno poslije par minuta sam prihvatio ponudu Budućnosti. Nijesam se dvoumio. Imao sam ponudu na stolu i hvala klubu što me je sačekao par dana sa odgovorom“, poručio je Janković koji je igrao i za mladu i za A reprezentaciju Crne Gore.

„Najveći razlog zašto sam se vratio u Crnu Goru je porodica. Zbog loše situacije u Kazahstanu, nijesam želio da „maltretiram“ ni porodicu, ni sebe, a smatram da je dolazak u Budućnost dobar potez. Svjestan sam u kakav sam klub došao, da je pritisak konstantan i da se očekuju samo trofeji. Daću sve od sebe da pomognem klubu u tim ciljevima“, jasan je Janković.

Ljevonogi Novović je nekoliko puta bio nadomak kluba iz svog rodnog grada. Sada su se kockice poklopile.

„Dolazak u Budućnost za mene predstavlja ispunjenje velike želje. Kao svaki podgorički dječak, koji počne da se bavi fudbalom, imao sam želju da jednog dana obučem dres najvećeg kluba u Crnoj Gori. Presrećan sam što ću da budem dio institucije kakva je Budućnost“.

I Janković i Novović su od starta sjajno prihvaćeni u plavo – bijeloj svlačionici. A tokom karijera su sarađivali sa šefom stručnog štaba Aleksandrom Nedovićem, pa će im proces privikavanja lakše pasti.

„Imamo osjećaj kao da sam već duži period sa momcima. Sve ih znam sa terena, sa nekima sam i ranije dijelio svlačionicu, sjajni su momci, vrhunski profesionalci i uvijek otvoreni za saradnju. Imam samo riječi hvale za sve njih“, poručio je Novović, na čije se riječi nadovezao Janković.

„Takođe ih većinu znam, sa mnogima sam igrao, tako da nema nikakvih problema oko adaptacije“.

Janković i Novović donose iskustvo, kvalitet, ali i pobjednički gen – vezista je sa Grbljem znao da izbori Evropu, pa da igra sa Čukaričkim nekoliko krugova kvalifikacija, ali i sa Sutjeskom ispiše najbolje rezultate u istoriji toga kluba – osvojio je dvije titule i igrao 2. kolo kvalifikacija za LŠ i 3. kolo kvalifikacija za LE.

Sa druge strane, Novović je pored Dečića nastupao za Zetu, ruski Krasnodar, te OFK Titograd, sa kojim je osvojio titulu i dva Kupa, te igrao istorijski plej – of za Ligu Evrope protiv španske Seville.

„Ne bih da zvuči kao fraza, ali očekujem mnogo od proljeća. Pratio sam sve ekipe u prvom dijelu, jer sam imao vremena pošto mi je prvenstvo u Kazahstanu ranije završilo. Budućnost je pretrpjela mnogo pehova tokom jeseni, najbolji igrači su imali problema sa povredama i smatram da je samo zbog toga bodovna razlika tolika kolika je. Vrijeme će pokazati, ali ja sam siguran da ćemo igrati veliku ulogu na proljeće“, jasan je Janković, sa čijim riječima se slaže i Novović.

„Očekivanja za klub renomea Budućnosti su uvijek ista – borba za trofeje i pobjednički gen su sinonimi za klub. Na nama je da se dobro pripremimo za nastavak sezone i kada spremni uđemo konkurentni smo kako u borbi za titulu, tako i u Kup takmičenju. Što se ličnih očekivanja tiče, uvijek sam bio timski igrač, tako da ću i sada biti u službi tima i daću sve od sebe da budem od koristi“, jasan je nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.