Sjutra žrijeb za Svjetsko prvenstvo, poznati potencijalni rivali Crne Gore

foto: RSCG, kolektiff, EHF Euro 2022

Crna Gora jedan je od nosilaca na sjutrašnjem žrijebu za baraž za rukometno Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Švedskoj i Poljskoj.

Žrijeb će biti obavljen u Budimpešti, gdje se održava finalni vikend Evropskog prvenstva na kojem je naša reprezentacija ostvarila istorijski rezultat i osvajanjem 11. mjesta, izborila povoljniju poziciju na predstojećem žrijebu.

Naime, Lavovi su izbjegli prvu rundu baraža koja se igra u martu i idu direktno u drugi krug koji se održava u aprilu.

Baraž se igra u dva meča, prvi duel na programu je 13/14, a revanš 16/17. aprila.

Osim Crne Gore, nosioci na žrijebu će biti Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Holandija, Srbija, Rusija i poraženi iz meča za 5. mjesto, u kojem se danas sastaju Island i Norveška.

Potencijalni protivnici su selekcije koje budu pobjednici prvog kruga baraža koji se igra u martu.

A u prvom krugu nosioci na žrijebu će biti selekcije koje su plasirane od 16. do 24. mjesta na Evropskom prvenstvu – Austrija, Bosna i Hercegovina, Bjelorusija, Litvanija, Sjeverna Makedonija, Portugal, Ukrajina, Slovenija i Slovačka.

U drugom šeširu za prvi krug baraža su selekcije koje su bile najuspješnije u kvalifikacijama – Belgija, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Grčka, Izrael, Italija, Rumunija, te Švajcarska.

Plasman na Svjetsko prvenstvo već su izborili aktuelni šampion planete – Danska, domaćini Švedska i Poljska, kao i tri selekcije sa Evropskog prvenstva – Francuska, Španija i pobjednik meča za peto mjesto – Island ili Norveška.

Nakon baraža će dakle, biti poznato još devet evropskih selekcije koje idu na planetarnu smotru.

foto: RSCG, kolektiff, EHF Euro 2022

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.