Šampionski karakter: Budućnost se vratila sa -16 i pobijedila Bursu!

foto: Eurocup

Košarkaši Budućnosti pobijedili su Bursu nakon velikog prekoreta 83:82 i stigli do nove, sedme pobjede u devet kola Evrokupa.

Turski tim bolje je počeo meč. Kod 6:6 izabranici Dušana Alimpijevića prave seriju 8:0 i stižu do 8:14, a ubrzo i do dvocifrene prednosti 8:19. Budućnost se mučila , pa su gosti održavali prednost od tri posjeda do kraja poluvremena i na odmor otišli sa +10 (42:52).

Trojkom najboljeg strijelca Evrokupa Allerika Freemana, Bursa je na sredini treće četvrtine imala i maksimalni +16, 48:64.

Budućnost je u posljednjih deset minuta ušla sa -15, ali je odlično otvorila četvrtu četvrtinu, zaigrala bolje u odbrani, što se odrazilo i na rezultat. Vladimir Micov je vezao 9 poena i od 60:75 doveo svoj tim do 69:75, pokrenuo momke Aleksandra Džikića, koji na 1:25 do kraja trojkom Petra Popovića stižu do izjednačenja 80:80, prvog od trećeg minuta utakmice.

Promašili su zatim Bitim za goste, pa potom i Popović novi pokupaj za tri, a onda i Seeley nakon ofanzivnog skoka Micova.

Kaznio je to Freeman na 11 sekundi do kraja meča, Aleksandar Džikić iskoristio dva tajm-auta koja je imao, a DJ Seeley pogodio uz faul Bitima, pa je Budućnost na četiri sekunde do kraja povela 83:82.

Pokušaj Freemana nakon tajm-auta Alimpijevića izblokirao je Reed za sedmu pobjedu “plavih” u Evrokupu.

Freeman je bio najefikasniji igrač meča sa 22 poena, za Bursu je 17 poena i sedam asistencija upisao Derek Needham. Kod Budućnosti Vladimir Micov ubacio je 26 poena i sedam skokova, Willie Reed je imao dabl-dabl od 18 poena, 12 skokova, dvije blokade i jednu asistenciju, za indeks 29.

Dvocifreni su bili i Seeley sa 14 i Cobbs sa 12 poena.

foto: Eurocup

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *